BEDRIFTSTEKNOLOGI

digi.no's julegavetips - nummer 6 av 6

Det har vært et langt år, og du fortjener en fin julepresang - enten fra andre eller deg selv. Her er våre tips, denne gang fra Midt-Norges hovedstad:

29. nov. 2001 - 08:16

Dataspillforhandlerne tror på kjempesalg før jul, for juleribba skal helst fordøyes mens man skyter nazister, monstre eller grisekjører med bil. De små får Harry Potter.

- Vi hadde møte igår på hvilke titler som blir store, vi selger både playstation Playstation2 og til PC. Flysimulatoren til Microsoft kommer til å ta av, folk kjøper proffversjonen, ellers har du Civilization3, den tredje tilleggspakka til Sims og Empire Earth, som kom igår. Det var en fyr innom og kjøpte Empire Earth, han kysset esken da han kjøpte den, forteller butikksjef i Ram & Rom på Nordregate i Trondheim, Trond Dullerud,til digi.no.

Desember måned er den desidert travleste for spillbutikken i trønderhovedstadens paradegate. Omsetningen er tre ganger så høy som snittet i de andre elleve månedene av året.

- Vi er litt atypiske i Trondheim, vi, selger mer PC-spill enn TV-spill.En av spillene som kommer til å selge godt uansett plattform er Harry Potter-spillet, mener Dullerud. Dette gjelder også Nintendo-plattformen, som er en typisk julegaveplattform ifølge Dullerud.

Ellers tror han World Rally Championship vil bli stort, på samme måte som andre bilsimulatorer er populære. Folk vil gjerne trimme av seg juleribba ved å sitte i sofaen og grisekjøre muskelbiler,


Også klassiske plattformspill som Crash Bandicoot og nye Jack & Jaxter vil selge godt, tror han, mens det nylig lanserte Blåfjellspillet levnes mindre sjanser.

-Kanskje det får et oppsving når TV-serien starter. Fra den 10. desember er det iallefall alle mann på jobb her, for da starter rushet, forteller Dulleurd.
Akers Mic i Akersgata i Oslo er også forberedt på stor pågang før jul. Og spillansvarlig Magnus Tellefsen mener å ha god peiling på hva som vil bli storselgerne.


- Det som selger nå er Grand Theft Auto 3, Civilization 3, Microsofts Flight Simulator, og Empire Earth kommer til å bli stor-suksess, mener han. Også der i gården regner de med å surfe på Harry Potter-bølgen, og Tellefsen tror Blåfjellspillet vil bli populært det også, blant de yngre spillerne.

I tillegg mener han det vil ligge pakker med SSX Tricky, Tony Hawk 3, Return to Castle Wolfenstein og Crash Bandicoot under mange juletrær iår. Han forteller at PC-baserte spill selger godt til alle aldersgrupper, mens Playstation og Playstation2-spill er mest populært i aldersgruppen 16-29 år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.