Digipost skal få e-signatur

To år etter konkurrenten.

Digipost skal få e-signatur
Digipost får e-signatur som skal redusere behovet for persnlig oppmøte ved inngåelse av en rekke avtaler. Bilde: PantherMedia / Jan Miks

Digipost er straks klar med elektronisk signatur i sin digitale postkasse.

I praksis åpner det for å kunne signere på leiekontrakt, bernehagesøknad eller banklån uten fysisk oppmøte.

Funksjonen kommer som følge av at Digipost og eier Posten har merket en økende etterspørsel etter løsninger som kan bidra til å digitalisere og automatisere papir- og meldingsprosesser, heter det i en pressemelding.

Det kan ha en betydning av konkurrenten E-boks fikk på plass e-signatur allerede våren 2013.

Les også: Mer forsinkelser for E-boks

Mer fart

Ifølge direktør Thomas Mathisen i Digipost skal dette bidra til å få fart på digitaliseringsprosesser og gi bedre dialog med brukerne.

Teknologien kommer fra Signicat, som fra før har bidratt med identitetsløsninger for registrering av nye brukere og åpning av brev i Digipost.

Løsningen innebærer e-signering med BankID.

Mathisen nekter å opplyse hvor mye utviklingsjobben koster.

Så du denne? Posten innfører ende-til-ende krypto

Thomas Mathisen, direktør, Digipost, Posten Norge.
Digipost-direktør Thomas Mathisen samarbeide rmed Signicat om e-signatur i postkassa før sommeren. Bilde: Espen Zachariassen

Hele rekka

Når dette er kommet i mål, etter planen før sommeren, er også Digipost i mål med forpliktelsen som ligger i kontrakten med Difi.

– Med denne løsningen får offentlig og privat sektor tilgang til et fullverdig og integrert produktspekter som omfatter sikker digital post, meldingsformidling og digitale signeringstjenester. Dette skal bidra til den effektiviseringen, moderniseringen og fornyelsen av sentrale prosesser som samfunnet i større og større grad etterspør, heter det i pressemeldingen.

Konkurranse

– Hvor viktig er denne funksjonen i konkurranse med E-boks, som jo har dette på plass?

– Vi ser en økende etterspørsel etter muligheten for å signere dokumenter digitalt, og funksjonen har en naturlig tilknytning til å sende dokumenter i en sikker digital postkasse, svarer Digipost-sjef Thomas Mathisen.

Les også: Evry fant et hull i markedet

Les mer om: