BEDRIFTSTEKNOLOGI

Digital bytter fra Pentium til K6

I kjølvannet av rettssaken mot Intel er Digital nå i ferd med å bytte ut Intel-brikkene med K6 brikker fra AMD. Først ut er Venturis-serien som blir utstyrt med K6 prosessorer på henholdsvis 166 og 200 MHz.

Eirik Flaa
11. juni 1997 - 18:09

Striden mellom Intel og Digital ser ut til å bli stadig tøffere etter at Digital i mai stevnet Intel for retten for ulovlig bruk av patentert Digital teknologi i sine Pentium-prosessorer. Intel svarte, i løpet av få dager etter at rettsstevningen ble kjent med motsøksmål og truet i tillegg med å stoppe leveringen av Pentium prosessorer til selskapet. Digital hevdet deretter at dette var brudd på amerikansk antikartell-lovgivning, og inngikk i tillegg en avtale med AMD for å sikre seg leveranser av Pentium-kompatible prosessorer til sin PC-produksjon.

Avtalen med AMD ser nå ut til å ha blitt en realitet. Digital satser fra nå av på AMDs nye Pentium II-alternativ, K6, i sin Venturis PC-serie. Venturis FX-2, som tidligere hadde Pentium- og Pentium Pro-brikker, blir nå utstyrt med K6 prosessorer fra AMD. I første rekke vil Digital benytte K6 i versjoner på 166 og 200 MHz, men når AMD får opp produksjonsvolumet i Juli vil også 233 MHz-varianten tas i bruk.

Prismessig vil de K6 baserteVenturis modellene ligge 14 prosent under tidligere Pentium- og Pentium II-baserte modeller. Dette skyldes i første rekke at prosessorene er rimeligere, men også at gamle og rimeligere sokkel7-hovedkort kan benyttes.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.