Digital film får respekt på Sundance-festivalen

Robert Redfords Sundance-festival skjerper fokusen på digitale medier. DV, Internett, streaming, bredbånd og flash har flyttet inn til sentrum.

Ifjor løp dåttkommere rundt og brente penger på alle tenkelige og utenkelige måter for å tiltrekke seg oppmerksomhet på Robert Redfords Sundance-festival i den lille byen Park City i Utah.

Plast-igloer som dekket hele torget, blinkende klistremerker overalt, megafoner og høyttalerbusser fra selskaper som iFilm, SoundBreaks, AtomFilms og deres kolleger, skulle etablere fremtidens nettfilmselskaper i folks bevissthet.

I år er det mange av disse som sitter hjemme - noen av dem med alvorlig hodepine etter nedturen siste halvår av 2000.

Men i år har festivalen kommet etter for fullt, med bedre og mer sentrale lokaler, en utvidet satsing på nettet.Sundance Online Film Festival skal vise frem episodefilmer, flash-animasjoner og annet stoff, og fungerer som et tillegg til festivalens andre nettsider.


- Sundance handler om film, og vi vil være her for å vise at det ikke lenger er snakk om pikselerte klipp på små skjermer, sier Jenifer Pesci til digitoday. Pesci er markedsansvarlig for nettstedet SightSound, som 'leier' ut filmer over Internett.

Mer om SightSound: Langfilm på nettet fra idag

Hun forteller at det er mye mer respekt å få i år enn i fjor. Ifølge nyhetstjenesten The Standard har festivalen flyttet sitt senter for nye medier og teknologi inn i hovedgaten i Park City. I fjor måtte man litt utenfor det peneste strøket for å komme dit, men i år skal en mengde selskaper presentere teknologien sin der, samtidig som festivalgåerne får større utvalg i digitalt produserte filmer i de forskjellige visningsrommene.


Antall innsendte filmer som ble produsert med digital teknologi var i år 300 - en dobling fra i fjor. Av disse 300 var det 25 som nå er med i konkurransen.

- Etter hvert som flere begynner å bruke bredbåndsløsninger med kontinuerlig tilkobling, og rettighetshaverne innser at de kan kontrollere innholdet sitt på nettet, så tror jeg det vil bli enda høyere aksept for digitaliseringen, sier Pesci.

Til toppen