Digital til Sun: Velkommen etter!

Administrerende direktør Tom Scharning i Digital Norge ser positivt på avtalen mellom Sun og Intel, og ønsker Sun velkommen etter. Digital har allerede en avtale med Intel om konvertering av Digital Unix til Merced-brikken.

Scharning forteller til digi.no at Digital ble enige med Intel i november om at Digital skal utvikle en IA-64 utgave av Digital Unix. Dette er et resultat av oppgjøret etter stridighetene mellom de to selskapene tidligere i år.

Han forteller videre at Digital fortsatt vil satse på en to-prosessor strategi, det vil si både Digitals egne Alpha-prosessorer og prosessorer fra Intel, etterhvert også Merced (IA-64). Han frykter egentlig ikke konkurransen fra Merced fordi Digital har som mål for Alpha å ligge noen hestehoder foran Intel når det gjelder ren prosessorytelse.

- Vi har nå den sjette generasjonen av Alpha til betatesting. Vi har derfor et klart forsprang på Intel når det gjelder 64-bit teknologi. Merced kommer kanskje i 1999, og innen da har det kanskje kommet ytterligere en eller to generasjoner av Alpha, forteller Scharning.

Han tror at Alpha vil ha en ren prosessorytelse som er 50 til 200 prosent høyere en hva Intel kan levere, men hva den faktiske ytelsesforskjellen er, er vanskelig å si uten et balansert system.

- Jeg ser på avtalen som en viktig innrømmelse fra Sun sin side, kanskje selskapet har innsett at det har kjørt seg inn i et blindspor, sier han.

Sun bruker i dag sine egenutviklete Sparc-prosessorer. Flere av disse er også basert på 64-bit teknologi.

Til toppen