MASKINVARE

Digital velger K6

Digital er den første av de store PC-produsentene som har satset på AMDs K6- prosessor. I løpet av noen uker vil AMD offentliggjøre nok en stor PC-produsent som vil bruke K6.

Eirik Flaa
30. apr. 1997 - 20:00
Den MMX-kompatible K6-prosessoren er AMDs første virkelig utfordring til Intel på mange år.
Den MMX-kompatible K6-prosessoren er AMDs første virkelig utfordring til Intel på mange år.

Digital annonserte i dag at de har i løpet av en måned vil lansere sine første maskiner med AMDs K6-prosessor om bord. AMD har hittil bare produsert i overkant av 10.000 prosessorer, men denne og forestående avtaler vil trolig bidra til at prosessorprodusenten får et solid løft.

- Vi har en ny stor produsent som vil offentliggjøre en avtale med oss i løpet av får uker, sier markedssjef i AMD Richard Baker til Digi. Baker forteller at etterspørselen etter de nye prosessorene er stor, men at AMD ikke vil nå fullt produksjonsvolum før i tredje kvartal.

AMDs anlegg Fab 25 i Texas har kostet 1,3 milliarder USD. Her kommer K6-produksjonen i gang til høsten.

- Til høsten åpner vi et nytt produksjonsanlegg som baserer seg på såkalt 0,25 mikron teknologi. Dette vil åpne for produksjon av 266 og 300 MHz varianter av K6-prosessoren. Først på dette tidspunkt vil vi nå fullt volum, sier Baker.

AMD har også valgt å legge seg kraftig under Intel i pris, noe som også vil bidra til å gjøre prosessorene mer ettertraktet.

- På samme klokkefrekvens ligger vi omtrent 25 prosent under Intel i pris, sier Baker, som forklarer at avtalene med de store produsentene derfor kom som ventet for AMD.

- Vi hadde regnet med denne type kontrakter når vi estimerte årsproduksjonen til mellom 4 og 5 millioner enheter, sier Baker.

AMD har i dag en markedsandel på PC-prosessorer på rundt 8 prosent. Som følge av K6-lanseringen regner selskapet med å heve denne til mellom 25 og 30 prosent i løpet av året.

Ved å ha oversikt over de mest energivennlige KI-modellene og ta dette med i opplæringsprosessen fra starten av, kan man spare betydelige mengder energi, ifølge en ny studie. (Illustrasjon: Microsoft)
Les også

Studie avdekker: Kan spare 80 prosent energi ved KI-trening

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.