Digitale Vera leser dine tekstmeldinger

Nordisk Språkteknologi har laget et system som ringer og leser opp tekstmeldinger for deg. Men systemet er dyrt.

Nordisk Språkteknologi har laget et system som ringer og leser opp tekstmeldinger for deg. Men systemet er dyrt.

På nettsidene til Verdens Gang AS finner du nå en ny løsning som lar deg sende tekstmeldinger til vanlige telefoner eller mobilbrukere hvor teksten blir lest opp. Løsningen, som kalles Vera, er et samarbeid med VG, Telenor Link og Nordisk Språkteknologi Du finner Vera på http://www.vg.no/vera.

Nordisk Språkteknologi arbeider med en rekke systemer for å få lest opp tekst og oversatt tale til tekst. Selskapet står bak NSB-systemet for å bestille billetter over telefonen. Til neste år lover Nordisk Språkteknologi programpakken som lar deg diktere tekst på PC-en din. Les: Behold tastaturet litt til Vera er flink:
Vera er ganske god i norsk. Hun snakker Ålesund-dialekt og klarer å si Ibsens ripsbusker og andre buskvekster, engelske ord som digitoday.no og lange ord som gravemaskinførerkjeledress uten problemer. Hun oversetter også symboler som smilefjes til "jippi".

Opplesing av tekstmeldinger lar deg taste inn en tekstmelding og sende den til et telefonnummer. Men der vanlig tekstmelding koster rundt en krone, koster opplesing 10 kroner - det samme som en logo eller ringelyd. Sender du meldingen fra Internett-sidene til VG, må du registrere deg først og gi VG ditt mobilnummer slik at de kan ta seg betalt. Passordet kommer som en tekstmelding til din mobil.

- Tjenesten er nyttig når du skal sende tekstmeldinger til folk som har fasttelefon eller som kjører bil og ikke kan lese en tekstmelding, sier Ben-Erik Ness, markedssjef i Nordisk Språkteknologi, til digitoday.no.

Løsningen til Nordisk Språkteknologi er en programpakke som går på en standard Windows NT-server.

- VG har en eksklusiv avtale ut juni. Vi ser for oss andre varianter der man kan sende samme melding til mange mottakere, sier Ness.

Til toppen