Digitaliserer begravelsebestilling

Endelig skal prisene gjøres tydeligere.

Digitaliserer begravelsebestilling
Den nye nettsiden skal gi full kontroll på hva det koster med begravelser. Bilde: Fonus

Begravelsesbransjen er kanskje blant de mest konservative som finnes, og det har tydeligvis sittet langt inne å i det hele tatt bevege seg på digitale plattformer. 

Og enda snakker vi ikke apper eller sosiale medier, men noe så grunnleggende som bestilling av begravelse på nett. 

Det er det nest største begravelsesbyrået i Norge, Fonus, som starter en nettbutikk i disse dager. De skal være den første store aktøren som lanserer en slik løsning.

Kan skreddersy

Hele begravelsesprosessen kan bestilles på nettet - man kan velge typer begravelse, og deretter få oversikt over de forskjellige elementene og hvor mye de koster. 

Man kan også skreddersy begravelse etter egne behov, der man velger alt fra typer kister og musikk til transport og utforming på gravstein. 

Om ikke annet gir prosessen et veldig tydelig overblikk over prisstrukturen, noe som også er meningen til Fonus. Ifølge administrerende direktør i selskapet, Marita Eikenes, er det vanlig å bli overrasket over hvor mye en begravelse koster, og bransjen har med rette blitt kritisert for å være tilbakeholdne med priser.

Man har eksperimentert med å gjøre gravferd mer høyteknologiske tidligere.

Det å lansere en slik nettbutikk vil gjøre prisingen langt mer gjennomsiktig, mener Fonus. 

Tjenesten er allerede tilgjengelig, og det er selvsagt på tide at også en så tradisjonell bransje tar steget inn i den digitale hverdagen.