Digitalkamera til kr. 150,-

Tre japanske selskaper tester nå ut digitale engangskamera. For 150 kroner får du et 310.000-pixels kamera og utskrift av 24 bilder.

Tre japanske selskaper tester nå ut digitale engangskamera. For 150 kroner får du et 310.000-pixels kamera og utskrift av 24 bilder.

Engangskamera blir nå digitale. Det er de tre japanske selskapene Asahi Optical, som lager Pentax-kamera, elektronikkjempen Sanyo Electric og skriver-selskapet Altech som lanserer tjenesten.

Et tre måneder langt prøveprosjekt skal avgjøre om tjenesten er levedyktig, skriver CNN. Tanken er at folk skal betale 16 dollar, eller rundt 150 kroner for et Pentax-kamera, ta bildene sine og så gå tilbake til butikken der de kan plukke ut hvilke 24 bilder de vil ha.

De tre selskapene skal tjene penger akkurat som i den analoge engangskameraverdenen: de plukker opp kameraene fra butikken, tømmer dem for bilder, og sender dem ut på markedet igjen i ny innpakning.

Kameraene har 310.000 bildepunkters oppløsning og har 8 MB flash-minne. Kundene kan gjøre hva de vil med kameraet etter å ha betalt sine 150 kroner, og i diskusjonforumet til nerdenes nyhetskilde nummer én, Slashdot.org, var man tidlig ute med å spekulere omkring kameraets 'hackbarhet'.

Selskapene håper å oppgradere kameraene til i hvert fall 1,3 megapixels så fort som mulig. 310.000 bildepunkter gir svært lav kvalitet sammenlignet med dagens digitalkamera som jo har en oppløsning på opptil fem megapixels.

Testene starter denne uken, i Tokyo. Det er ikke bestemt om tjenesten skal lanseres utenfor Japan.

Til toppen