digitoday.no ga TV 2 mobilt Internett

En artikkel i digitoday.no sparket igang TV 2s mobile Internett. To timer etter vår konklusjon om manglende OL-WAP, var tabloidkanalens OL-dekning mobil.

Det norske selskapet HelpInHand leste digitoday.nos artikkel om TV 2s OL-dekning på fredag. Der etterlyses det OL-dekning på WAP, noe selskapet, som spesialiserer seg på mobilt internett, syntes var "for gæli".

I artikkelen får TV 2 strykkarakter i forhold til NRK når det gjelder satsingen på mobilt internett.

Les saken:


NRK slår TV 2 på mobilt OL-nett 

To timer etter publisering av ovennevnte sak var WAP-løsningen, som oversetter TV 2s OL-nettsider til WAPsk, klar.

TV 2 med OL i Sydney på WAP
TV 2 med OL i Sydney på WAP. Skjermbilde: Digi.no

- Vi gjorde et lite stunt ved hjelp av vår teknologi BabelServer. Det tok omtrent to timer å få det klart, og nå har vi inngått avtale med TV 2. I første rekke gjelder det OL-dekningen, men etter hvert skal vi lage en komplett trådløs løsning for TV 2s nettsted, sier daglig leder Svein E. Fjellstad til digitoday.no.

Han sier kanalen hadde vurdert å lage en WAP-løsning, men hittil ikke hadde hatt ressurser til dette. TV 2 selv sa i artikkelen at de trodde de skulle klare det selv, men kom altså ikke i havn med en løsning.

TV 2 skal betale for OL-dekningen, selv om det ennå ikke er utvekslet kontrakter.

- Vi leste i saken at NRK har WAP-dekning, men ikke TV 2, så vi tok det på strak arm, sier Fjellstad. Strukturen på TV 2s sider var avgjørende for at jobben gikk så raskt, tilføyer han.

Anførsel, i etterkant 20. september:

Fjellstad ønsker å presisere at deres OL-løsning for WAP er og forblir gratis for TV 2 .- Vi ser på det som et stunt, så får vi eventuelt skrive kontrakter for andre ting senere, sier han til digitoday.no.