Din PC kan redde klimaet

Et digert peer-to-peer-prosjekt skal koble sammen hjemmedatamaskiner så de sammen kan analysere globale klimaforandringer.

Et digert peer-to-peer-prosjekt skal koble sammen hjemmedatamaskiner så de sammen kan analysere globale klimaforandringer.

Klimaendringene de siste 50 årene skal bli gjenstand for studier der din datamaskin kan gjøre sitt for å redde verden. Gjennom et stort peer-to-peer-prosjekt, kalt ClimatePrediction.com skal meteorologiske data fra 1950 til 2000 analyseres - noe som forhåpentligvis vil gjøre det mulig å spå om klimaforandringer frem til 2050, skriver IDG.se.

Les også:

Slik distribuert databehandling er sett i mange sammenhenger før, blant annet det kjente SETI@Home, der private datamaskiner over hele verden er med på å lete etter liv i verdensrommet. Slike metoder brukes også for andre prosjekter som krever mye datakraft, som medisinsk forskning eller krypto-knekking.

Climate Prediction vil kreve drøyt 20.000 frivillige for å klare jobben de har satt seg fore. Det er Rutherford Appleton Laboratory i Oxford som står bak prosjektet. De har enn så lenge ikke klart å smelle opp nettstedet ClimatePrediction.com, men du finner dem på følgende adresser:

Sjekk prosjektets hjemmesider (åpner i nytt vindu): www.climateprediction.rl.ac.uk/

Til toppen