FORBRUKERTEKNOLOGI

Disney+ forbi Netflix på strømmetoppen

I alle fall globalt.

Disney+ har passert Netflix i antallet abonnenter globalt.
Disney+ har passert Netflix i antallet abonnenter globalt. Faksimile: Disney+
11. aug. 2022 - 09:48

Disney-konsernets inntekter skyter i været samtidig som strømmeplattformen Disney+ nå har gått forbi Netflix og trolig er verdens største.

Disney+ fikk 14,4 millioner nye abonnenter i det siste kvartalet, mens Netflix på sin side mistet nesten 1 million abonnenter. Disney+ har nå 221 millioner abonnenter, mens Netflix har 220,7 millioner.

Det gjør trolig Disney+ til verdens største strømmeaktør. Den tittelen har de fleste gitt til Netflix tidligere, men regnestykket blir litt vanskelig ettersom Amazon også har oppgitt å ha over 200 millioner seere. Særlig i USA er Amazon-medlemskapet først og fremst brukt for å få tilgang til gratis og raskere frakt i bestillingen fra nettbutikken deres, så hvor mange medlemmer strømmetjenesten har er vanskelig å si.

Disney-konsernet opplever uansett gode økonomiske tider. Fornøyelsesparkene er i ferd med å fylles opp igjen etter pandemien. Selskapet noterte en inntekt på 21,5 milliarder dollar i det siste kvartalet, noe som er opp 26 prosent fra samme periode i fjor.

 (©NTB)

Utdanningsdirektoratets direktør Morten Rosenkvist lanserte torsdag nye råd for hvordan skolen skal håndtere kunstig intelligens.
Les også

Nye råd for KI i skolen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.