Disney og Time Warner sammen om video

De to største underholdningsselskapene i verden, Disney og Time Warner inngår et samarbeid om distribusjon av DVD videoer melder Reuters. Denne satsingen skal stimulere salget av DVD betraktelig, samtidig som den vil gi innpass i videoutleiemarkedet.

Walt Disney og Time Warner har nå inngått et samarbeid om distribusjon av de nye digitale videoplatene DVD, (Digital Versatile Disc). Avtalen gjelder distribusjon av DVD utenfor USA.

En DVD ser ut som, og er på størrelse med, vanlige musikk-CD'er med kapasitet til å lagre langfilmer. På grunn av sin høye bilde- og lydkvalitet er den blitt spådd en lys fremtidig, og mange regner det som sannsynlig at den vil utkonkurrere VHS-formatet, i første omgang på filmmarkedet.

Avtalen innebærer at Warner Home Video vil distribuere DVD-filmer fra datterselskapet til Disney, Buena Vista Home Video til 30 salgsområder i Europa, Midtøsten, Afrika og det tidligere Sovjetunionen. Avtalen gjelder ut år 2000 og inkluderer distribusjonen av over hundre Disney-eide filmtitler, som alle vil bli utgitt på både DVD og VHS. De økonomiske betingelser blir ikke oppgitt.

Warner har lenge vært en av de største pådriverne for DVD-standarden, mens Disney har vært mer forsiktig i sin satsing på det nye mediet.

- Vi er veldig entusiastiske til DVD-formatet og avtalen viser vårt engasjement i å sikre dets suksess, sier Stuart Warrener, direktøren for Buena Vista Home Video i Europa, Midtøsten, og Afrika.

DVD ble lansert i USA ifjor og ble tatt godt imot av de typiske tidlige innovatørbrukerne. Nå skal det satses mer på salg utenfor USA, og det kan ventes at utleiemarkedet vil prioriteres.

Det har tidligere vist seg at det ikke er kvaliteten på teknologien som avgjør et produkts suksess. Som teknologisk løsning var for eksempel Beta et bedre produkt en VHS men, ettersom bedriftene bak VHS produserte et overlegent antall filmer på dette formatet valgte brukerne forståelig nok det dårligere VHS-formatet. Skal DVD bli en suksess avhenger dette av antall filmtitler som blir produsert på dette formatet.

Til toppen