Disse gutta gir deg billigst mobilabonnement

Ny tjeneste for prissammenligning lansert.

Disse gutta gir deg billigst mobilabonnement
Nettbureau er selskapet som driver Mobiltelefoni.no. Bilde: Nettbureau.no/Nicklas Svendsrud

For noen uker tilbake bestemte Post- og teletilsynet seg for å legge ned den nyttige tjenesten for sammenligning av forskjellige teleoperatører, Telepriser.no. Det har en forklaring: Tilsynet ønsker å utvikle en helt ny tjeneste som er mer moderne, og fokuserer på dagens brukmønstre, altså i stor grad datatrafikk. Den utgående tjenesten begynte å bli kraftig utdatert, og krevde mye ressurser å holde oppdatert.

Det vil imidlertid ta oppimot et år før en ny versjon av Telepriser er på plass, og i mellomtiden er det fritt frem for andre løsninger fra uavhengige utfordrere.

En av disse er Mobiltelefoni.no, som nå har rullet ut sin løsning for sammenligning av priser for forskjellige abonnementer.

digi.no har vært i kontakt med en av grunnleggerne av tjenesten, Gulbrand Øverbye, og spurte om motivasjonen bak nylanseringen:

– Grunnen til at vi startet Mobiltelefoni.no er først og fremst at vi ville løse et problem: Vi synes det var for vanskelig å orientere seg i telemarkedet, og alle oss som står bak tjenesten har gått på minst en blemme hver, enten det var å bomme helt på abonnement eller kjøpe en mobil til 1 krone som viste seg å bli dyrere enn forventet, forteller Øverbye til digi.no.

– Vi er lidenskapelig opptatt av brukervennlighet og irriterer oss sikkert over snittet mye når en tjeneste for eksempel ikke fungerer på mobil eller ikke er enkel og intuitiv. Selv om det var andre løsninger for sammenligning av abonnement fra før synes vi selv de var for knotete i bruk eller for vanskelig for gjennomsnittsbrukeren å forstå, sier Øverbye.

Løsningen har vært utviklet med fokus på brukervennlighet, og poenget var å få mest mulig sømløs flyt på bruksmønsteret. Nettsiden er for øvrig responsiv, med innhold som tilpasser seg forskjellige enheter.

Øverbye innrømmer at nettsiden så langt er et tapsprosjekt, men de håper å bli lønnsomme på sikt. De har blant annet avtaler med de fleste operatørene om en viss sum hvis en bruker bestiller abonnement hos dem via Mobilpriser.no. Sorteringen skal likevel være helt uavhengig og upartisk. Øverbye og hans kolleger har tidligere jobbet med tjenesten Pant Mobilen, og sier at de lærte en hard lekse at en tjeneste må ha en kommersiell side for å være levedyktig på sikt. – Vi tror vi har funnet en modell som vil fungere uten at vi må ofre noe på brukervennlighet, avslutter Øverbye.

Mens Telepriser.no ligger på is, ønsker også Post- og teletilsynet konkurransen velkommen: – PT ønsker velkommen alle tjenester som kan gjøre forbrukerhverdagen enklere. Det vi er opptatt av, er at forbrukerne får valg som er reelle, og der aktuell informasjon ikke blir skjult. Det er positivt at flere aktører ønsker å gi forbrukere bedre oversikt i et til tider komplisert marked, skriver assisterende direktør Elisabeth Aarsæther i en e-post til digi.no

    Les også: