ANALYSER

Disse truer posisjonen til Apple TV i Norden

Kun i Norge beholdes forspranget til Google Chromecast.

Andre og første generasjon av Chromecast
Andre og første generasjon av Chromecast Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. mai 2016 - 14:57

En spørreundersøkelse gjort av Mediavision om utbredelsen av strømmeenhetene Apple TV og Google Chromecast i de fire største landene i Norden, viser at Chromecast er i ferd med å bli like utbredt som Apple TV i tre av de fire landene. Endringen har i særlig grad skjedd det siste året.

Sterkest i Norge

Blant de fire landene, har Apple TV vært mest utbredt i Norge. Andelen har økt det siste året og er nå på 17 prosent. Utbredelsen av Chromecast øker likevel raskere, men henger med sine 11 prosent fortsatt betydelig bak Apples produkt.

Slik er det ikke i de øvrige tre landene. I både Finland og Sverige har utbredelsen av Chromecast vokst mye raskere enn utbredelsen av Apple TV, så raskt at hele forspranget Apple TV hadde, nå har blitt hentet igjen.

I Danmark har Chromecast det siste året faktisk gått forbi Apple TV, ifølge tallene til Mediavision, som faktisk viser en liten tilbakegang i utbredelsen av Apple TV i Danmark.

Enkle å bruke

Begge de to enhetene gjør det enkelt å strømme nettinnhold til tv-er, uten å måtte bruke tv-enes ofte litt klønete smart-funksjoner.

Utbredelsen av Apple TV og Chromecast i de fire største, nordiske landene i første kvartal av 2016, sammenlignet med samme kvartal i 2015.
 

– Etter hvert som forbrukernes kjennskap til disse enhetene øker, og jo mer brukervennlige de blir, blir det enkelt også for mindre teknologimodne forbrukere å se på nettbaserte medieinnhold på tv-skjermen. Dette skjerper selvfølgelig konkurransen mellom tradisjon betal-tv og strømmetjenester, sier Marie Nilsson, administrerende direktør i Mediavision, i en pressemelding.

Selskapet anslår at 6,8 millioner forbrukere i de fire landene ser daglig på nettbasert video. Andelen er høyest i Sverige og Norge, med henholdsvis 40 og 39 prosent. Andelen er en hel del lavere i Danmark og Finland, henholdsvis 27 og 31 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.