Ditt Windows 95 passord kan stjeles!

En programsnutt som er lagt gratis ut på flere nettsteder kan benyttes til å lese passord i Windows 95. Størrelsen på programmet er knappe 15K, og utnytter - ifølge produsenten - et smutthull i Microsofts passordsystem.

Snadboy Software har laget et program som gjør det mulig å lese ISP- og nettverks passord i Windows 95. Programmet, som går under navnet Revelation 1.1, benytter ifølge produsenten et smutthull i passordsystemet som gjør det mulig å hente ut passordkoden og lagre denne som ren tekst, for senere å dekode passordene.

Ifølge Snadboy er programmet beregnet på å hente ut passord som brukeren har glemt, ikke for å bryte seg inn i datasystemer.

Det kanskje mest oppsiktsvekkende med Revelation 1.1 er at det ikke tar større plass enn 15 KB. Dette gjør det mulig å laste programmet ned på enhver PC i løpet av sekunder.

- Den beste måten å hindre innbrudd fra dette programmet, er ikke å lagre passordet i minnet, sier produktsjef i Microsoft, Jon Roberts, til PC Week Online. Roberts understreker også at det ikke er mulig å bruke programmet over nettverket.

Programsnutten fra Snadboy er tilgjengelig for fri nedlastning fra et tyvetalls nettsteder, inkludert Snadboy Softwares eget.

Til toppen