BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dixon blir ingen ny Celeron

Intels kommende prosessor med kodenavnet Dixon, vil ikke være noen sinke. Tvert imot, den vil trolig være raskere enn dagens ordinære Pentium II prosessorer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. juli 1998 - 11:18

Det var opprinnelig ventet at Intels Dixon-prosessor skulle være en del av Celeron-familien. Dette viser seg nå å ikke være tilfelle. Ifølge News.com vil Dixon være en videreutvikling av den opprinnelige Pentium II prosessoren. Forskjellen ligger i det sekundære hurtigminnet.

I en vanlig Pentium II prosessor er hurtigminnet plassert i egne brikker inne i den mørke boksen som Pentium II består av. Inne i denne boksen er hurtigminnebrikkene koblet til selve prosessoren ved hjelp av en buss. Hastigheten på denne bussen er betydelig lavere enn den selve prosessoren opererer med.

Dixon vil derimot har sekundært hurtigminne innebygget i selve brikken. Dette gjør at hurtigminnet opererer med samme hastighet som resten av prosessoren, noe som kan gi betydelig høyere ytelse.

Selv om Dixon i første omgang kun vil ha 256 kB med sekundært hurtigminne, skal den ifølge Michael Slater, grunnlegger av MicroDesign Resources, være raskere enn dagens Pentium II prosessorer utstyrt med 512 kB hurtigminne.

Dixon skal komme på markedet i løp av første halvår av 1999, da med en klokkehastighet på 333 MHz.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.