sikkerhet

Dmail gjør Gmail sikrere

Utvidelse lar deg slette sendte eposter.

Dmail lar deg stille inn hvor lenge en epost skal være lesbar.
Dmail lar deg stille inn hvor lenge en epost skal være lesbar. (Bilde: Dmail)

Utvidelse lar deg slette sendte eposter.

En ny utvidelse til Gmail i Chrome er gode nyheter for privatpersoner og bedrifter som ønsker å ha mer kontroll på epost-kommunikasjonen sin. 

Løsningens store styrke er at den lar avsenderen tilbakekalle sendte eposter når som helst etter at de har blitt sendt ut.

Les også: Vil erstatte epost med lynmeldinger

Dmail er utviklet av samme team som en gang i tiden stod bak den profilerte bokmerking-tjenesten Delicious, og ideen de har kommet med er ikke helt ny. Muligheten til å tilbakekalle eposter er bygget inn i både Outlook og Gmail, men med begrensninger.

Fungerer for alle

Konseptet til Dmail er at utvidelsen bare trenger å være installert hos avsenderen, ikke mottakeren, og avsenderen kan selv spesifisere hvor lenge de utsendte epostene skal være lesbare. Selv om man velger å gjøre de lesbare permanent, kan de fortsatt tilbaketrekkes og ødelegges når som helst i etterkant. 

Hvis mottakeren ikke har Dmail installert, blir de sendt videre til en separat visning for å lese eposter sendt med tjenesten. Har de også utvidelsen, blir lesingen bakt direkte inn i Gmail. 

Epostene krypteres lokalt hos avsenderen, slik at bare avsenderen og mottakeren kan lese epostene.

Les mer: Amazon lover enklere og sikrere epost

Dmail skal utvides til flere plattformer etter hvert, skriver TechCrunch, det kommer senere i løpet av sommeren som en egen app til iOS og Android, for eksempel. Planen er også å utvide funksjonaliteten til å omfatte dokumenter, der man kan gi noen tilgang til en PDF-fil en gang, for så å trekke det tilbake. 

Til toppen