Dmail gjør Gmail sikrere

Utvidelse lar deg slette sendte eposter.

Dmail gjør Gmail sikrere
Dmail lar deg stille inn hvor lenge en epost skal være lesbar. Bilde: Dmail

En ny utvidelse til Gmail i Chrome er gode nyheter for privatpersoner og bedrifter som ønsker å ha mer kontroll på epost-kommunikasjonen sin. 

Løsningens store styrke er at den lar avsenderen tilbakekalle sendte eposter når som helst etter at de har blitt sendt ut.

Les også: Vil erstatte epost med lynmeldinger

Dmail er utviklet av samme team som en gang i tiden stod bak den profilerte bokmerking-tjenesten Delicious, og ideen de har kommet med er ikke helt ny. Muligheten til å tilbakekalle eposter er bygget inn i både Outlook og Gmail, men med begrensninger.

Fungerer for alle

Konseptet til Dmail er at utvidelsen bare trenger å være installert hos avsenderen, ikke mottakeren, og avsenderen kan selv spesifisere hvor lenge de utsendte epostene skal være lesbare. Selv om man velger å gjøre de lesbare permanent, kan de fortsatt tilbaketrekkes og ødelegges når som helst i etterkant. 

Hvis mottakeren ikke har Dmail installert, blir de sendt videre til en separat visning for å lese eposter sendt med tjenesten. Har de også utvidelsen, blir lesingen bakt direkte inn i Gmail. 

Epostene krypteres lokalt hos avsenderen, slik at bare avsenderen og mottakeren kan lese epostene.

Les mer: Amazon lover enklere og sikrere epost

Dmail skal utvides til flere plattformer etter hvert, skriver TechCrunch, det kommer senere i løpet av sommeren som en egen app til iOS og Android, for eksempel. Planen er også å utvide funksjonaliteten til å omfatte dokumenter, der man kan gi noen tilgang til en PDF-fil en gang, for så å trekke det tilbake.