BEDRIFTSTEKNOLOGI

DNB Nor åpner filial i Second Life

Norges største bank prøver seg i den virtuelle verdenen Second Life.

4. juni 2007 - 12:25

Second Life er en virtuell online verden der man kan styre en avatar (en stedlig representant for brukeren) som kan gå rundt og kommunisere med andre personer. Verdene har på kort tid blitt et stort fenomen, mye takket være mulighetene for å tjene ekte penger på å levere tjenester og virtuelle produkter.

Det har blant annet resultert i at det er mulig å jobbe med Second Life på fulltid, istedenfor å jobbe i den virkelige verdenen som de fleste av oss befinner oss i. digi.no skrev like før jul om det som antas å være den første nordmannen som jobber i Second Life på fulltid.

Næringslivet har også fulgt nøye med på utviklingen, og mange store internasjonale selskaper har valgt å etablere virtuelle avdelingskontorer. Av disse er det trolig IBM som har satset mest offensivt. De har investert store beløp, og selv i relativt lille Norge har to ansatte jobbet på heltid med Second Life.

Norske selskaper glimret lenge med sitt fravær, men noen bedrifter har tatt spranget. Nå entrer også Norges bank den virtuelle verdenen. DNB Nor åpner filial i Second Life fra og med i dag.

Interesserte brukere med Second Life-klienten installert, kan sjekke ut DNB Nors filial her.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.