Det norske Veritas (DNV) gjør et nytt oppkjøp for å styrke seg innen cybersikkerhet.
Ifølge en pressemelding onsdag har de kjøpt britiske Cyberowl, som har utviklet en egen plattform for overvåkning og analyse av digitale trusler.
– Cyberowl har 50 eksperter, dette løfter DNVs totale antall ansatte fokusert på cybersikkerhet til 550, får Digi opplyst av DNV.
Cyberowl har spesialisert seg på tjenester til maritim sektor og kritisk infrastruktur. Det er et privateid selskap, som springer ut fra forskning ved britiske Defence Academy og Coventry University.
Det er ikke kjent hva DNV betaler for selskapet, som ble grunnlagt i 2016. Cyberowl har gjennom flere emisjonsrunder hentet inn over 10 millioner dollar fra investorer, ifølge Pitchbook.
Tidligere i år etablerte DNV det nye datterselskapet DNV Cyber, som samler rundt 500 eksperter innen cybersikkerhet.
DNV Cyber
DNV Cyber er en ny enhet i DNV (Det norske Veritas), bestående av 500 sikkerhetseksperter fordelt over 11 land.
Enheten ble dannet etter at DNV kjøpte opp nederlandske Applied Risk og senere det finske IT-sikkerhetsselskapet Nixu.
I 2024 ble selskapene fusjonert med DNVs eksisterende cybersikkerhetsressurser på Høvik i Bærum og i Trondheim. Foreløpig er DNV Cyber ikke organisert som et eget selskap i konsernet. DNV er et globalt selskap innen kvalitetssikring og risikohåndtering, med tilstedeværelse i over hundre land.
Fakta om Cyberowl
- Cyberowl har 50 eksperter, dette løfter DNVs totale antall ansatte fokusert på cybersikkerhet til 550.
- Betjener maritim bransje og offshore. De har over 25 kunder med totalt cirka 1000 fartøy.
- Er en av de tre største leverandørene av tjenester for sikkerhetsovervåkning for fartøy, målt etter flåtestørrelse.
- Selskapets mest kjente produkt er «Medulla», som er et overvåkningsdashbord for å oppdage og forbedre håndtering av cybersikkerhetshendelser ombord skip.
- De har også SOC, security operations center, en bemannet datasikkerhetssentral som koordinerer og veileder respons- og gjenoppretting ved cybersikkerhetshendelser. I tillegg tilbyr de rådgivning innen maritim cybersikkerhet.
- Cyberowl videreføres som eget selskap under DNV, ved siden av DNV Cyber. Ledelsen skal fortsatt drive selskapet.
- Et nytt styre fra DNV vil føre tilsyn med selskapets vekst.
(Kilde: DNV)
Cyberowl skal fortsatt operere selvstendig, men samarbeide tett med konsernets nettverk av cybersikkerhetseksperter.
Digital teknologi må skalere for å skape en sikrere, mer effektiv og grønnere maritim industri. Men dette krever en sterk tilnærming til cybersikkerhet, mener DNVs konsernsjef Remi Eriksen.
– DNV har derfor gjort cybersikkerhet til en sentral del av sin vekststrategi. Sammen vil DNV og Cyberowl redusere cyberrisiko og styrke samsvar i hele den maritime verdikjeden med tjenester som dekker alle aspekter av en organisasjons cybersikkerhetsbehov og håndterer risiko i alle faser av et skips livssyklus, sier Eriksen i pressemeldingen.

.jpg)

Måtte respondere på angrep fra hacktivister: NTNU-lag gjorde det skarpt i cybersikkerhetskonkurranse