FORBRUKERTEKNOLOGI

– Dobbel ytelse, dobbelt så effektiv

Qualcomm ser frem til Snapdragon 820.

Smartmobiler, som denne fra Sony, er i ferd med å få 4K-skjermer. Da trengs det enda mer ytelse og bedre strømhåndtering.
Smartmobiler, som denne fra Sony, er i ferd med å få 4K-skjermer. Da trengs det enda mer ytelse og bedre strømhåndtering. Bilde: Sony
3. sep. 2015 - 15:40

Qualcommms Snapdragon 820 nærmer seg, og selskapet bak er opptatt av å påpeke fordelene med oppfølgeren til den ganske så populære 810-modellen.

Mer kraft samtidig som den er mer strømeffektiv er stikkordene.

CPUen som utgjør hjertet til prosessoren heter Kryo, og det er denne som skal by på flere merkbare fordeler. Kryo skal være selskapets første egendesignede 64-bits firekjerners prosessor, og det en skreddersydd for høy ytelse på mobile enheter samt de nyeste multimedie- og tilkoblingsteknologier, skriver Qualcomm i pressemeldingen.

Les også: Under panseret på Intels Skylake

Kryo produseres med 14 nanometers FinFET-teknologi og skal nå hastigheter på opptil 2,2 GHz. Dette betyr, ifølge Qualcomm, opptil dobbel så rask ytelse sammenlignet med 810-brikken. Kryo skal være tett integrert med Adreno 530-GPUen og Hexagon 680 signalprosessoren. Begge disse er nye elementer av 820-pakken som skal bidra med å øke ytelsen og effektiviteten.

Bruker mindre strøm

Det som er interessant er at Kryo skal samtidig innebære en dobling av strømeffektiviteten. Det betyr ikke nødvendigvis en dobling av batterilevetiden, da det er langt flere faktorer som spiller inn. Men mer effektiv strømhåndtering vil selvsagt være en fordel.

For å få disse elementene til å spille best mulig sammen snakker også Qualcomm om såkalte «Symphony System Manager» som skal sørge for at de riktige komponentene utnyttes til riktig tid, som skal igjen føre til mer effektiv håndtering av oppgavene.

Les også: Verre enn fryktet i Qualcomm

For kort tid siden snakket Qualcomm også om Snapdragon Smart Protect som er en innebygd beskyttelse mot skadevare, der det brukes maskinlæring for å oppdage applikasjoner som oppfører seg mistenkelig. Dette faller innenfor flere kategorier av oppførsel, fra plagsom adware til virkelig farlige programmer.

Smart Project: Maskinlæring skal stoppe skadelige mobilapper 

Det virker altså at nye Snapdragon kan bli en riktig så solid pakke for produsenter av smartmobiler og andre enheter. Det antas at de første produktene med 820-serien vil dukke opp tidlig neste år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.