BEDRIFTSTEKNOLOGI

Død Telia-linje felte Skandiabanken

En av Telias linjer mellom Norge og Sverige døde mandag morgen. Det stoppet trafikken til blant annet Skandiabanken, men Telia har ingen oversikt over hvor mange andre som har blitt rammet av nedetiden.

28. aug. 2001 - 09:06

- Straks etter klokka sju mandag morgen, cirka 07.10, sviktet et programkort i en AXE-stasjon i Arvika. De første timene fungerte trafikken bare med korte avbrudd, men de avbruddene kom tettere og tettere utover dagen, forteller Telias Hans Larsson til digi.no.

Avbruddet i Arvika var nok til at blant annet SkandiaBankens kunder mistet tilgang til nettstedet, da alle Skandiabankens servere står i Stockholm.

- Jeg antar at ganske mange andre kunder har hatt problemer med det. Skjønte på vår driftssjef i Sverige, som hadde vært i kontakt med Telia, at flere enn Skandiabanken hadde vært utsatt, sier bankens IT-sjef Ole Tom Pettersen.

- Vi byttet ut kortet i AXE-stasjonen, så var feilen rettet omkring 11.30. Vi har ikke fått rapporter om omfattende problemer, selv om det enda ikke har kommet inn noe samlet bilde på hvor mange som ble rammet, forteller Telias Larsson.

Feilen rammet både telefon- og datatrafikk mellom sør-Sverige og Norge.

- Det var en lett feil å fikse, men det kan være at trafikk mellom banker og slikt er blitt påvirket, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.