BEDRIFTSTEKNOLOGI

Domino for Linux rett rundt hjørnet

Perioden med betatesting av Lotus Domini R5 server for Linux er snart over.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. okt. 1999 - 14:17

Lotus Development Corporation annonserte i dag at den endelige utgaven av Domino Release 5 for Linux vil bli leveringsklar innen 30 dager. Linux-miljøet har vært svært ivrige etter å få Lotus sitt gruppevaresystem til gratisoperativsystemet. Jeff Papows, sjefen i Lotus, fortalte tidligere i år at flere Linux-tilhengere tok oppstilling i oppkjørselen hjemme hos ham for å be Lotus om å lage en Linux-utgave av Domino.

Ken Bisconti, seniordirektør for global markedsføring av kommunikasjonsproduker, forteller at Lotus etablerer seg som ledende tilbyder av sofistikerte forretningsapplikasjoner for organisasjoner som velger Linux som operativsystem.

- Linux vil, som et åpent operativsystem, tilby organisasjoner en svært kostnadseffektiv måte å oppleve fordelene med elektronisk samarbeid. Men enda viktigere har Linux vist seg å være en svært pålitelig og administrerbar plattform for organisasjoner som ønsker å dele informasjon og utnytte "selv-service" web-applikasjoner.

Ifølge International Data Corp ventes Linux-markedet å vokse med en årlig rate på fem prosent til og med år 2003, og Lotus forventer at dagens lansering vil underbygge denne veksten ytterligere.

Domino R5 vil støttes av to Linux-distribusjoner; Red Hat Linux 6.0 og Caldera OpenLinux.

Prisen ventes å bli 695 dollar for Domino R5 Mail Server, 1795 dollar for Domino R5 Web Application Server og 4995 dollar for Domino R5 Enterprise Server.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.