Doom 3 er på vei

ID Software har kommet langt med et ny versjon av Doom, et av de mest solgte dataspillene i historien. Her er en sniktitt:

Under MacWorld i Tokyo på onsdag, annonserte Apple-sjef Steve Jobs at Mac-maskinene skulle få et nytt grafikkort med rekordraske prosessorer fra NVIDIA Corporation. For å demonstere hva Nvidas GeForce 3-kort klarer, ble John Carmack fra spillselskapet ID Software kalt opp på scenen.

Videoen han viste var en flytur gjennom en kommende versjon av det populære dataspillet Doom. Videoen inneholder også en kort hilserunde på noen av de detaljrike monstrene og marinesoldatene du møter i spillet.

ID Software skapte en av tidenes spillserier og etter hvert en hel ny bransje med kloner etter at de lanserte Wolfenstein 3D. Spillet var det første i rekken av såkalte førstepersonspill, som lot deg delta som om skjermen var dine øyne. Senere kom oppfølgerne Doom og Doom 2.

Videoen fra den kommende versjonen av Doom viser en helt utrolig detaljert verden med skygge- og lyseffekter som slår det meste som hittil har vært vist. Filmsnutten åpner med en lang innledning fra Jobs, så for den som vil se Doom-nyhetene er det bare å hoppe til midtveis i videoen.

Last ned videoen her.


Det er imidlertid en viktig opplysning som mangler: ID Software gir intet hint om når den nye Doom-versjonen vil dukke opp i butikkene. Forsinkelsene med det nye Daikatana-spillet tatt i betraktning kan det nok være grunn til å smøre seg med en liten porsjon tålmodighet. Selv om det nye spillet ikke kan kreve at du har et helt nytt Nvida-grafikkort, vil det utvilsomt sette alt annet enn helt nye maskiner på en hard prøve.

I tillegg til Doom 3, har spillselskapet Activision kjøpt rettighetene til å lage en oppfølger til Wolfenstein 3D kalt Called Return to Castle Wolfenstein. Dette spillet er sterkt forsinket og det er ikke kjent når det kommer i salg.

Du kan også se på små skjermdumper på Shacknews.com.

Til toppen