Draps-hamster forvirrer spillere

Spillet Sims ble en øyeblikkelig salgssuksess da det ble lansert tidligere i år, men spillerne ante lite om at de kunne bli utsatt for en snedig konstruert morder-hamster.

Spillet Sims ble en øyeblikkelig salgssuksess da det ble lansert tidligere i år, men spillerne ante lite om at de kunne bli utsatt for en snedig konstruert morder-hamster.

Spillet Sims går ut på å administrere hverdagen for enkeltfigurer og familier i en virtuell verden. Poenget er å konstruere karakterenes personlighet og prøve å få dem til å lykkes med det de prøver seg på i 'livene' sine.

Endel spillere fikk imidlertid problemer med å forstå at selv om de lekte Gud helt etter reglene i spillet så døde karakterene deres fordi noen hadde introdusert et virus i spillet.

Det ble heller ikke bedre da spillerne oppdaget at det var Sims' skaper Will Wright som sto bak viruskilden, en syk hamster, melder New York Times.

Hamsteren kan lastes ned fra spillets offisielle nettsider, og fremstår i likhet med et elghode, et gjøkur og andre småting som morsomme tillegg til spillet.

Men Will Wright bestemte seg for å drive spillet et hakk videre, og programmerte hamsteren til å være virusbærende.

Det tok bare få uker før spillerne oppdaget at hamsteren kunne drepe figurene de hadde brukt ukevis på å konstruere.

Hamster-viruset bryter bare ut hvis man ikke rengjør buret ordentlig, og man blir smittet hvis man stikker hånden inn i buret og blir bitt. I tillegg må man som ved sykdom i ordentlige mennesker passe på å bli frisk. Hvis man ikke lar infiserte figurer hvile seg blir de ikke kvitt sykdommen og kan dø.

Figurene blir smittet av hverandre hvis de kommer for nært en syk figur som hoster og nyser.

Wright har også bygd et pengespill som kan hentes ned fra nettet og plasseres i Simenes verden. Dette spillet kan ifølge New York Times hackes så det lager penger som kan brukes til å kjøpe ting i spillet.

Til toppen