Skylake

Dropper likevel ikke støtte for nye prosessorer i eldre Windows

Skyldes trolig press fra bedriftskundene.

Microsoft skal likevel ikke tidsbegrense støtten for sjette generasjon av Intels Core-prosessorer i Windows 7 og 8.1.
Microsoft skal likevel ikke tidsbegrense støtten for sjette generasjon av Intels Core-prosessorer i Windows 7 og 8.1. (Bilde: Intel)

Skyldes trolig press fra bedriftskundene.

Etter stadig å ha forlenget fristen, kunngjorde Microsoft i går at selskapet likevel ikke vil slutte å tilby støtte for Intels sjette generasjons Core-prosessorer, kjent som Skylake, i Windows 7 og 8.1 før selskapet også alle andre måter slutter støtte disse operativsystemene.

I januar i år kunngjorde Microsoft at selskapet bare ville opprettholde Skylake-støtten i de to eldre Windows-generasjonene fram til den 17. juni 2017, og bare på utvalgte pc-er. Senere ble utvalget av pc-er kraftig utvidet. I tillegg har fristen blitt utsatt med et år, og enda lenger for kritiske sikkerhetsoppdateringer.

Men nå lover Microsoft å tilby full støtte for Skylake-baserte systemer med enten Windows 7 eller Windows 8.1 fram til henholdsvis 14. januar 2020 og 10. januar 2023. 

Emulering

Microsoft opplyste i januar at bakgrunnen for den tidsbegrensede støtten er at Windows 7 og 8.1 ble lagt på en tid før Intels sjette generasjons Core-prosessorer var påtenkt og derfor ikke egentlig har innebygd støtte for mange av endringene som har blitt gjort i prosessoren. For at det i det hele tatt skal fungere, må forventningene Windows 7 har til prosessoren emuleres i drivere og fastvare. 

Dette øker kompleksiteten i systemet, noe Microsoft må ta hensyn til når det utgis oppdateringer til de eldre operativsystemene. 

Microsoft opplyser at denne forlengelsen av fristen er blitt gjort mulig på grunn av det sterke samarbeidet mellom selskapets OEM-partnere og Intel, som sammen vil sørge for at det utføres validerings- og oppgraderingstesting av sikkerhetsoppdateringer på de aktuelle systemene fram til supporttiden for hver av Windows-versjonene utløper.

Fristen, som altså har blitt forlenget to ganger, var opprinnelig ment å gi virksomheter tilstrekkelig tid til å gjøre en overgang til Windows 10. Men det er tydelig, selv om Microsoft ikke sier noe om det, at bedriftskunder har lagt betydelig press på selskapet for å få forlenget fristen. 

Noen støtter for enda nyere prosessorer, det vil si fra og med sjuende generasjon fra både Intel (Kaby Lake) og AMD (Bristol Ridge), vil ikke komme til eldre Windows-utgaver enn Windows 10.

Microsoft opplyste i juli at Windows 10 har blitt installert på mer enn 350 millioner enheter.

Kommentarer (9)

Kommentarer (9)
Til toppen