Du må fjerne denne sikkerhetsfiksen

Kan ta knekken på PCen din.

Du må fjerne denne sikkerhetsfiksen
Feilen gjelder i hovedsak brukere av Windows 7. Bilde: Microsoft

Har du 64-bits-versjonen av Windows 7 og har lastet ned og installert sikkerhetsoppdateringer fra Microsoft forrige uke, kan det være en god idé å avinstallere patchene.

Patchen, kjent som MS14-045, skal nemlig ha forårsaket såkalt «Blue Screen of Death» hos svært mange brukere, og gjerne ført til at PCen ikke ville starte igjen. Noen av brukere fikk liv i maskinene sine etter systemgjenoppretting.

Selve patchen skal fikse tre kjente svakheter i OSet, som i verste fall kunne gi uvedkommende tilgang til fremmede maskiner.

Kort tid etter at fiksene ble rullet ut, dukket det opp en tråd på Microsofts supportsider der problemene deles av svært mange.

Microsoft har i etterkant oppdatert informasjonen som relaterer til MS14-045, og patchen skal være fjernet fra sidene til selskapet - ifølge Computerworld skal oppdateringen imidlertid fremdeles ha vært tilgjengelig gjennom Windows Update-tjenesten så sent som søndag.

Selskapets øvrige anbefaling er å avinstallere hele oppdateringen. Fremgangsmåten for å gjøre dette finnes her. Det foreslås også å starte PCen på nytt i Safe Mode, men ifølge brukerrapporter fungerer ikke dette for alle.

Det påpekes at langt fra alle Windowsbrukere ble berørt av problemene, men med tanke på hvor lang diskusjonstråden er, er det likevel tydeligvis ganske utbredt.

Det kan også være verdt å få med seg at Microsoft har sluppet nye fikser til Internet Explorer, versjoner 7 til 11, som skal løse et problem med at nettleseren plutselig blir merkbart tregere. Dette kan skje etter at man har kjørt webapplikasjoner som bruker spesifikke dialogbokser. De to fiksene må lastes ned manuelt, og vil forhindre at nettleseren blir mindre responsiv også i fremtiden.