BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dumper iPhone-pris i enormt marked

Apple vil ha mange flere indiske kunder.

Apple lanserte iPhone 5s, sammen med iPhone 5c, i 2013. Nå skal det bli en enda større storselger i India.
Apple lanserte iPhone 5s, sammen med iPhone 5c, i 2013. Nå skal det bli en enda større storselger i India. Bilde: Action Press/All Over Press
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. des. 2015 - 12:58

Med voksende økonomi er folkerike India et viktig marked for enhver leverandør av forbrukerelektronikk. Smartmobilsalget vokser kraftig, men gjennomsnittsprisene er forholdsvis lave. Det gjør det vanskelig for Apple å konkurrere, selv med gamle modeller som selges til langt lavere pris enn dagens toppmodeller.

Bedre er det ikke at verdien av høyere importavgifter og at rupien har falt i det siste. Dette har ifølge India Times ført til landet er blant de dyreste å kjøpe Apple-produkter i.

Nesten halvert pris

I september var prisen på den billigste utgaven av iPhone 5s på 44 500 rupi (cirka 5700 kroner) i India. Det er likevel den mest populære iPhone-modellen i India. Omtrent halvparten av alle iPhoner som selges i landet, er en iPhone 5s.

Men nå har Apple gjennomført et massivt priskutt på nettopp denne modellen. Den billigste utgaven selges nå for 25 000 rupi, omtrent 3200 kroner. I Norge kan man få tak i den til rundt 4500 kroner.

Til India Times sier en analytiker at prisområdet mellom 16 000 og 27 000 er det området hvor Apple på kort sikt ønsker å konsentrere seg om i India. Dette skyldes blant annet at det er begrenset konkurranse i dette prisområdet, samtidig som at det er på et nivå hvor indiske kunder som er opptatt av varemerker, typisk handler.

India Times siterer også ikke navngitte kilder som hevder at Apple ønsker doble salget i India i desember.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.