Dumper platebransjen søppel i Audiogalaxy?

Brukerne begynner å mistenke at plateselskapene dumper søppelfiler i MP3-delingstjenesten Audiogalaxy. Slik bruker de piratenes verktøy mot dem.

Surfere som bruker den overmåte populære fildelingstjenesten Audiogalaxy klager nå på det de tror er bevisst sabotasje fra platebransjens side. Flere av dem har klaget, blant annet på nerdeforumet Slashdot, over at MP3-filer som ser ut til å komme fra Eminem eller No Doubts siste plater, bare viser seg å være søppel.

De ser ut som MP3-filer, de har samme lengde som MP3-filer, og de er MP3-filer - men de er ikke de MP3-filene musikkpiratene hadde håpet de satt og brukte båndbredde på å laste ned. Mange av låtene består av korte klipp av original-låta, gjentatt gang på gang på gang i samme lengde som originalen.

Brukerne spekulerer på om det ikke tilfeldigvis er de to artistenes plateselskap Interscope som har satt igang sabotasjen, melder IDG via Vnunet.

Det kan selvfølgelig dreie seg om en enslig spøkefugl, men mange vil hevde at så mye arbeid for ren sabotasje bærer tydelige spor av å være et verk fra plateselskap-ansatts hånd.

Om det er slik, kan det se ut som plateselskapene omsider har funnet en måte å slåss mot piratene på, om enn med ett slag av gangen. Audiogalaxy har, på samme måte som de fleste fildelingstjenester med noen utbredelse, trukket sverd og står nå i rettssaler rundt om i verden og dasker skarpt metall mot plateselskapenes klinger.

Eminems plateselskap har ekstra mye å hevne, i og med at white-trash-kongens ferske album ble pirat-spredt i absurde mengder før den offisielle utgivelsen, tross alle tiltak for å hindre denslags.

Til toppen