Dumper prisen på DVD-opptakere

DVD-opptakerne har havnet i priskrig - en priskrig som er bra for deg. Snart kan du hive den tradisjonelle videospilleren.

Drømmer du om å ta opp på DVD, og slippe båndsalat og sure gamle VHS-kassetter?

Panasonic senker nå prisene på sin nyeste kombinerte DVD-spiller og -opptaker, helt ned til 12.995 kroner.

Både Philips og Sony lanserer DVD-opptakere i høst, og bransjen venter spent på hva de vil gjøre som svar på Panasonics utfordring, skriver Stavanger Aftenblad.
Boksen tar opp på DVD-R og DVD-RAM-plater. DVD-R er engangs-plater, mens man med DVD-RAM kan ta opp gang på gang. Sistnevnte er mest brukt til datalagring og kan ikke spilles av på de fleste DVD-spillere for konsumentmarkedet. Panasonic mener man skal bruke engangs-platene DVD-R til å ta opp filmer, om noen har behov for å vise dem på andre private DVD-spillere.


Kanskje er det angsten for Philips´ multikompatible DVD+RW-opptager som har fått Panasonic til å smelle prisen så langt ned. DVD+RW-maskinen DVDR1000 skal være kompatibel med stort sett alle hjemmespillere, og får dermed et forsprang på andre spiller/opptagere, og prisen skal være rundt 16.000 kroner.En DVD+RW-maskin vil uansett være kompatibel med hva som helst av spillere og vil dermed være mere fristende for forbrukerne. Enn så lenge er opptaksplater ganske dyre, men dette forventes å endre seg etter hvert som flere begynner å bruke det nye mediet.
Til toppen