Dustin vant server-avtale med helsenorge

Atea og Evry nådde ikke til topps.

Dustin vant server-avtale med helsenorge
Dustin har vunnet flere store kontrakter med norsk offentlig sektor. Nå kan toppsjef Georgi Ganev (bildet) glede seg over en ny rammeavtale på servere med samtlige fire helseregioner. Bilde:

Atea blir byttet ut med Dustin som hoffleverandør av servere til helseforetakene Helse Sør-Øst, Helse Norge, Helse Midt-Norge og Helse Vest, med underliggende virksomhet.

Det skjer etter at Helseforetakenes innkjøpsservice (Hinas) nylig evaluerte sine IT-leverandører i henhold til rammeavtalen inngått i fjor. På denne avtalen er det disse tre som kjemper innbyrdes:

1. Atea, 2. Dustin (egentlig gamle Norsk Data Senter AS) og 3. Evry. Det er også rekkefølgen etter årets rangering.

Kravet til avrop på rammeavtalen stadfester at alle kjøp av servere der anskaffelsen er på under 5 millioner kroner skal handles av IT-leverandøren som er rangert som nummer én. For øvrige innkjøp blir anskaffelsen gjennomført som en minikonkurranse mellom de tre.

Avtalen gjelder kjøp av rack- og bladservere og løper over ett år, med mulighet for forlengelse på totalt to år.

Vokser i Norge

Verdien på avtalen er beregnet til 35 millioner kroner, melder Dustin. Dette kommer i tillegg til rammeavtaler for pc-klienter og skrivere som de tidligere har tegnet.

Samlet har disse tre rammeavtalene med Hinas en anslått ordreverdi på 135 millioner kroner.

- Avtalen er et kvalitetsstempel og betyr at vi forsterker vår posisjon i Norge, fremfor alt innenfor offentlig sektor, samtidig som vi vokser på servermarkedet, heter det i en uttalelse fra administrerende direktør i Dustin, Georgi Ganev.

Norsk Data Senter (NDS) er historie. Selskapet ble kjøpt opp for et par år siden. I januar i år byttet de navn til Dustin Norge for å markere at virksomheten var blitt integrert i det svenske konsernet.

Dustin Group som er børsnotert i Stockholm har drøyt 900 ansatte. Inntektene i det sist tilgjengelige årsregnskapet for 2013/2014 var på rundt 7,4 milliarder svenske kroner. Det er et kjent navn fra nettbutikkvirksomheten og forbrukermarkedet, men faktum er at de henter cirka 90 prosent av omsetningen fra bedriftsmarkedet.