e-butikkene har 5 sekunder på seg

Etterhvert som hastigheten på Internett øker, blir folk mer kravstore. - Snart er maks nedlastingstid nede på fem sekunder, mener nettmåleselskapet Keynote.

Etterhvert som hastigheten på Internett øker, blir folk mer kravstore. - Snart er maks nedlastingstid nede på fem sekunder, mener nettmåleselskapet Keynote.

Måleselskapet Keynote
har spesialisert seg på å måle hastigheten på Internett. De har mer enn 1100 datamaskiner stående rundt omkring i verden, som alle henter opp nettsider og måler hvor lang tid det tar før sidene vises på skjermen.

- En forskningsrapport fra ifjor viser at folk klikker seg vekk hvis ikke sidene vises innen åtte sekunder. Dette stemte godt med våre tall på det tidspunktet, men nå er folk blitt enda mer kravstore i forhold til nedlastingstid. -Ifølge gjennomsnittet for vår 'Business top 40'-indeks, ligger nedlastingstid på mellom tre og et halvt og fem sekunder, og når folk blir vant til dette vil de etterhvert kreve tilsvarende korte nedlastingstider fra alle nettsider de besøker, sier Daniel Todd til digitoday.no. Todd er talsmann for teknologisaker i Keynotes hovedkvarter i California.


Under Thanksgiving-feiringen og fridagene rundt høytiden målte selskapet radikal treghet i nettet, hvor endel av de største e-handelssidene hadde opptil 145 prosent dårligere responstid.

Todd mener dette skyldes flere ting, blant annet lanseringen av Playstation 2.
Men han tror at julen skal gå unna uten alt for store problemer. Når folk har ferie, surfes det mindre fra jobb, og da minsker trafikken litt. Men folk er like kravstore i ferien som ellers, forteller Todd.

- Vi ser at våre tjenester blir stadig mer etterspurt, samtidig som de som opererer nettsidene blir flinkere til å skalere nettverkene sine for den trafikken de kan få, sier han til digitoday.no.

Til toppen