Edderkoppmannen skal spinne NRKs Internett

Erik Meyn, kjent fra det heller lite applauderte TV-programmet Spider, leder NRK-underholdningens oppbygging på nettet. Prosjektet skal lede an i NRKs videre satsing på nettet, og hittil ser det svært så bra ut.

Prosjektet er ledet av Erik Meyn, kjent fra TV-serien 'Spider' som gikk på NRK. Høsten '99 og våren 2000 har Meyn lagt ut en anselig samling videoklipp fra NRK Underholdningsavdelingens (FUHA) arkiver på nettet.


- NRK vil bruke sin erfaring med posting av videoklipp til å bygge ut andre tjenester. Etterhvert vil det nok bli lagt ting på nettet som som du ikke kan finne andre steder, iallefall ikke i NRK1, sier Meyn til digi.no i et e-post-intervju.

Tanken bak www.nrk.no/underholdning skal være å gi kanalens seere et bedre Internett-tilbud, og Meyn mener de ligger langt foran andre public service-kringkastere i Europa når det gjelder å tilby levende innhold over web-en.

Sidene er designet etter ryddig NRK-standard, og det er tydelig at det er lagt ned bra med tid på å lage et potensielt rotete prosjekt så oversiktlig som mulig.

Videomaterialet ligger ute i RealVideo for både streaming og nedlasting, samt Mpeg-formatet for den som sitter på kabelmodem, bedriftsnettverk eller har god tid.


Video-utvalget er godt, og vel gjenomtenkt. FUHA har ikke lagt ut hele programmer, men har ifølge nettsidene tilsammen 5 GB videoklipp liggende ute.

Det advares om at serveren 'Einar' for tiden er upålitelig, og at man kanskje må prøve flere ganger, men digi.no hadde ingen problemer med å kikke på Stutum og Erik Diesen.

I tillegg har NRK lagt ut mer moderne snutter som Barron Blod-karakteren til Otto Jespersen, Åpen Post, Klassefesten og Ettermiddags-TV.

- Vi legger ikke videoklipp ut på nettet for gøy. Vi gjør det for å skaffe oss erfaring og fordi det faktisk er folk i målgruppen til Otto Jespersen som har veldig sans for at alle episodene med Barron Blod som ligger som nedlastbare videogreier. Det er mange som synes det er kult å se Leif Ove Andsnes spille Debussy i Ettermiddags-TV fra i fjor høst, sier Meyn til digi.no.

Designet er kjedelig, men ryddig, noe Meyn tilskriver satsing på innhold heller en utseende.

- Det er meningen at jeg skal skrive en rapport til fjernsynsdirektør Hans-Tore Bjerkaas om vårt innhold og hva vi gjør riktig og galt sier Meyn, som har bygd opp sidene på egen hånd.

Til toppen