EFNet bombet i senk

Massive DoS-angrep på pratenettverket EFNet har sørget for å stenge endel IRC-servere over hele verden de siste dagene, og servere tryner på løpende bånd.

Svenske, russiske, polske og tyske servere i pratenettverket EFNet har fått gjennomgå de siste ukene, og de siste to dagene har massive DoS-angrep sørget for å stenge ytterligere servere, deriblant sentrale irc.emory.edu.

DoS-angrep, også kalt "denial of service" eller "tjenestenekt", er enkle og forholdsvis uraffinerte angrep som består i at en eller flere ondsinnede brukere benytter en eller flere, gjerne kaprede, datamaskiner til å sende massive mengder datapakker til en eller flere adresser. Resultatet er at serveren eller routeren blir oversvømmet og ikke kan gjøre jobben sin.

Slike angrep er spesielt populære blant visse IRC-ere, som gjerne bruker store mengder tid og maskinvare på å bombe hverandre og utenforstående for å vise muskler. Dette er nøyaktig hva som skjedde da pratenettverket Undernet ble bombet i senk av en rumensk tenåring for ikke lenge siden.

Som signaturen madmax skriver på EFNets hjemmesider:
Efnet's broken

You heard it here first. To those concerned, quit with the attacks, learn not to shit where you sleep. You know who you are.

Mange av serverne er null-routed, eller gjort utilgjengelige, i påvente av en slutt på angrepene. Serveren irc.solidstreaming.net ble utsatt for opp til 3 GB trafikk per sekund i et gigantisk distribuert DoS-angrep, og har derfor begrenset tilgangen til tjenestene sine.

Nettverket er nå nede i 26 servere, med norske irc.homelien.no på topp når det gjelder brukertall. Denne serveren er drevet av powertech-gründer Øystein Homelien, og står tilsynelatende trygt i Oslo.

Til toppen