FINTECH

Ekspert kaller kryptovalutaen en «gigantisk boble» som kommer til å sprekke

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Bilde: Kurt Lekanger

Investor Mike Novogratz investerer stort i Bitcoin for tiden, skriver Bloomberg. Amerikaneren mener likevel at kryptovalutaen er en «gigantisk boble» som kommer til å sprekke.

– Dette kommer til å bli den største boblen i vår levetid. Samtidig kan du tjene en hel del penger på veien opp, og det planlegger vi å gjøre, sier han til den amerikanske finansavisen.

Novogratz har tidligere styrt investeringsfondet Fortres Investment Group, men trakk seg som leder i 2009 etter en rekke feilinvesteringer over flere år. 

Galaxy Digital Assets Fund

Nå er han igjen tilbake som leder i et hedgefond, og denne gangen skal det satses på kryptovaluta. 

Galaxy Digital Assets Fund blir med det det største hegdefondet i verden som investerer i digital valuta. Novogratz skal ha startet å handle Bitcoin i 2015, og har ifølge ham selv tjent rundt 250 millioner dollar på kjøp og salg av Ethereum.

Siden i sommer har kursen sakte, men sikkert økt verdien betraktelig. I april kostet det rundt 1.200 dollar for kryptovalutaen. 1. september nådde det toppen på 4915 dollar, og siden har det svingt opp og ned i et forrykende tempo.

Dagens verdi: 4053 dollar

Dagens kursfasit sier 4053 dollar. 

– Jeg solgte på topp ved 5000 eller 4980 dollar. Tre uker senere prøvde jeg å kjøpe igjen på 3000 dollar. Hvis du er god, og elsker å kjøpe å selge kan det være mye moro i Bitcoin, fastslår den styrtrike amerikaneren til Bloomberg. 

Novogratz mener det er behov for mer regulering av valutaen, og sammenligner Bitcoin med det ville vesten. 

Skandiabanken og Bitcoin

Bitcoin har som kjent blitt brukt mye i forbindelse med lyssky aktiviteter. I motsetning til konvensjonelle valutaer som kroner eller pund, så er Bitcoins helt desentralisert og hverken utstedt eller regulert av noen sentralbank eller tilsynsmyndighet.

Alle transaksjoner er offentlige, men partene som handler med den er anonyme. Japan anerkjente Bitcoin som betalingsmiddel i 2017.

Skandiabanken har trykket valutaen til sitt hjerte, og man har i dag mulighet til å se sin beholdning hos den kjente Bitcoin-børsen Coinbase direkte i nettbanken. 

I omløp for 125 milliarder dollar

–  Vi anerkjenner kryptovaluta som en investeringsklasse på lik linje med andre verdipapirer, sier Christoffer Hernæs, leder for innovasjon og utvikling i Skandiabanken, til E24.

I første omgang tilbys tjenesten til kunder som benytter bankens betaløsning, og kjøp og salg må fortsatt gjøres i andre kanaler.

Det siste året har interessen for digitale valutaer vokst kraftig. Den samlede markedsverdien til alle kryptovalutaer i omløp er nå 125 milliarder dollar.

Bitcoin utgjør nærmere halvparten av all omsetningen.

I saken kom vi i skade for å skrive at Skandiabanken tilbyr  handel med bitcoin. Det stemmer ikke. Saken er derfor oppdatert.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.