Eksplosjon i Apples august-salg

iMac har ført til rekordvekst i salget for Apple Computer i august. Ekstra hyggelig for Apple er det faktum at iMac-salget ikke går på bekostning av andre Apple-produkter.

Det Ziff Davis-eide markedsbyrået ZD Market Intelligence melder at Apple Computers forhandlersalg i august skjøt i været med en oppgang på 109 prosent i forhold til salget i juli. Drivkraften bak salgseksplosjonen var iMac-lanseringen, men også andre Apple-produkter viste fin fremgang med en salgsvekst på 20 prosent i forhold til juli.

Apple har sagt at selskapets hovedprioritet - nå som kutt er gjennomført og kostnadene etablert på et vesentlig lavere nivå - er å øke omsetning og enhetssalg av Macintosh. Forhandlersalgsutviklingen i første halvår 1998 var foruroligende; i et voksende market var salget flatt eller nedadgående.

Salget i sommer og ikke minst august-tallene viser at Apple - i hvert fall på kort sikt - har greid å få fart på enhetssalget av Macintosh. Ekstra hyggelig for selskapet er at salget av billig iMac (1.299 dollar i USA) ikke ser ut til å kannibalisere salget av dyrere G3-basert utstyr til høyere marginer. Aktører som følger Apple sier at syretesten nå blir om selskapet greier å opprettholde veksten, eller om dette kun er en kortsiktig oppgang.

TABELL: Salgutviklingen for Apples forhandlersalg fra måned til måned.

Feb 98 - 2%
Mar 98 +9%
Apr 98 - 6%
Mai 98 - %
Jun 98 +27%
Jul 98 +12%
Aug 98 +109%

(kilde: ZD Intelligence)

Til toppen