Eksplosjonsartet opptrapping av pirat-jakt

En rapport fra platebransjen i USA viser at jakten på pirater er trappet kraftig opp. Budskapet er klart: Fjern piratmusikken, ellers...

Platebransjen i USA har måttet gå i fremste rekke i felttoget mot piratkopiert musikk på Internett.

Nå viser en rapport fra Recording Industry Association of America antallet reaksjoner overfor pirater, Internett-leverandører og andre har eksplodert.

Bare antallet henvendelser til ISP-er Internett-tilbyderne har økt med 408 prosent.
Dette gjelder henvendelser med utgangspunkt i USAs Digital Millenium Copyright Act, med tanke på å få nett-tilbyderne til å fjerne nettsider med piratmusikk på sine servere.

RIAA er heller ikke så glade i lenker til piratmusikk. Der ble det sendt ut 2.560 henvendelser med oppfordring til å fjerne lenkene.

RIAA er medlemmer i International Federation of Record Producers, som i sin salgsrapport tidligere i år klaget på at piratvirksomhet hadde påvirket salget av CD-singler.

Les saken: Platesalget økte i 2000, men bransjen er likevel nervøs

Nettauksjoner fikk også ett og annet brev i posten - RIAA rapporterer om en økning på 853 prosent på fjerning av ulovlige auksjoner av piratmusikk.Organisasjonen beslagla 1,67 millioner falske CD og CD-R-plater ifjor, noe som er en økning på 78 prosent fra 1999.
IFPI sørget ifjor for å ta ned 15.000 nettsider, og rapporterte fjerning av mellom 200.000 og 300.000 musikkfiler.


RIAA sørget også for at 633 CD-brennere ble konfiskert.

Statistikken kan lastes ned i .pdf-format her (krever Adobe Acrobat Reader, som kan lastes ned her)

Til toppen