GLOBALCONNECT

El og IT-forbundet trapper opp streiken i Globalconnect

Ytterligere ni ansatte streiker fra 29. juni.

Streiken i Globalconnect trappes opp. Selskapet drifter fiberkabler i Norden og Tyskland, og bildet viser utlegging av kabler før selskapet skiftet navn fra Broadnet til Globalconnect.
Streiken i Globalconnect trappes opp. Selskapet drifter fiberkabler i Norden og Tyskland, og bildet viser utlegging av kabler før selskapet skiftet navn fra Broadnet til Globalconnect.
23. juni 2021 - 15:13

Fra tirsdag 29. juni går ytterligere 9 ansatte ut i streik i det internasjonale teknologi- og telekommunikasjonsselskapet. Da vil 24 medlemmer i EL og IT Forbundet og Norsk Jernbaneforbund være tatt ut i streik i bedriften, skriver EL og IT-forbundet i en pressemelding.

– I Norge har vi et sett med spilleregler i det organiserte arbeidslivet, som at lønn blir fastsatt i forhandlinger, og at rammen fra frontfagsforhandlingene blir respektert. Vi streiker for at også Globalconnect skal respektere dette, sier leder i EL og IT Forbundet, Jan Olav Andersen.

De ni personene som inngår i dette andre streikeuttaket, kommer i tillegg til de 15 som ble tatt ut i streik forrige torsdag. De streikende arbeider blant annet med leveranse av internettlinjer, IPVPN og kapasitetsaksesser. I det nye uttaket er det hovedsakelig ansatte som arbeider med salg.

– Dersom selskapet ikke endrer holdning til disse forhandlingene vil vi vurdere ytterligere opptrappinger, sier nestleder i LO Stat, Lise Olsen.

LO-organiserte i Globalconnect er fortsatt i streik, på sjuende uken nå. Her illustrert med et bilde av fiberlegging med microtrenching i asfalten. Globalconnect har et stort fibernett i Nord-Europa.
Les også

Globalconnect-ansatte har streiket i sju uker. Krever styring

Forbundet skriver at streiken handler om å få et lønnsoppgjør med en ramme på linje med resten av norsk arbeidsliv,  at alle medlemmene skal få lønnstillegg og at GlobalConnect skal forplikte seg til å få på plass et rettferdig lønnssystem.

Samtidig som streiken trappes opp sender LO Stat, EL og IT Forbundet og Norsk Jernbaneforbund et brev til de største kundene til Globalconnect.

I brevet skriver de blant annet at Globalconnect alene krever å få bestemme hvilke ansatte som skal få lønnstilleggene som blir forhandlet fram, og at dette gjør at tilleggene kan fordeles til helt andre grupper enn de ansatte som fagforbundene forhandler for. Forbundene mener dette er i strid med den norske arbeidslivsmodellen.

Globalconnect, tidligere Broadnet, er et teknologi- og telekommunikasjonsselskap som leverer kommunikasjonsløsninger fra jord til sky basert på egen infrastruktur, i Danmark, Sverige, Finland, Norge og det nordlige Tyskland.

Det er varslet at streiken i Globalconnect trappes opp med 10 nye streikende fra mandag 16. august.
Les også

Streiken i Globalconnect trappes opp

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.