Elendig oppmøte i norsk dot.konk Grand Prix

Påmeldingen til norsk dot.konk Grand Prix, arrangert av digi.no, har vært så dårlig at vi bare er nødt til å kåre en vinner. Men det er en verdig vinner.

digi.no forsøkte tidligere i høst å dra igang en norsk utgave av dot.konk Grand Prix, i håp om at konkursrammede eller deres tilskuere skulle la seg inspirere til å sette toner til følelsene som veller opp når en har sett sine opsjoner skrumpe til lommerusk og måttet gå i tilfluktsrommet for å beskytte seg mot dalende kurser.

Vi gjengir her alt materiale som ble sendt oss fra vinneren i årets dot.konk Grand Prix - Lørenskog Musikkorps.

Korpset var også eneste deltager i konkurransen, og vi gir dem derved utvidede fullmakter til å presentere seg selv med den teksten korpsets representant Thor Stenbæk sendte digi.no tidligere i høst:

Lørenskog musikkorps er et korps som gjør konserter utover det vanlige. Vi tar med oss sangere og komp og lager showkonserter under navnet Fritt Etter Noter. Blant annet er Mannskoret Bjelleklang et resultat av en Fritt Etter Noter konsert midt på 80-tallet.

I november i fjor hadde vi en comeback med vår showkonsertserie Fritt Etter Noter. Temaet (var i tiden kan man si ) – Internett og ny-økonomi. Konserten het selvfølgelig
FrittEtterNoter.com og hadde for anledningen egen website. Den røde tråden i konserten (eller musikalen om du vil) var å lage show på nettet, og som det også gikk for de fleste i virkeligheten bare noen måneder senere, klarte heller ikke våre rollefigurer å tjene penger på nettet. Jeg legger ved to av låtene som ble brukt i FrittEtterNoter.com. De tar nyøkonomien på kornet og er verdige kandidater til norsk dot.konk grand-prix.

Her er låtene, som får delt førsteplass i dot.konk Grand Prix 2001:

Lørenskog Musikkorps: Venture Paranoia MP3 (4,1 MB)

Musikk: Frank Zappa
Arrangement (tilrettelegging for korps): Christian Clasén

Tekst: Christian Clasén
Artister: Morten Remberg, Rune Svendsen, Kjetil Lauman og Jannike Kruse
Handling: Låta beskriver optimismen og usikkerheten under oppstarten av det nye showet på Internett, FrittEtterNoter.com

Konkurs MP3 (4 MB)
Musikk: Neil Young
Arrangement: Andreas Nergaard

Tekst Andreas Nergaard
Artist: Kjetil Laumann

Handling: Det gikk som det måtte gå. Teksten beskriver situasjonen.
Begge låtene akkompagnert av Lørenskog musikkorps under dirigent Per Gjermund Storrø.

* * *
Dermed er dot.konk Grand Prix for 2001 avviklet, og de verdige vinnere får stå øverst på pallen og motta legendestatus som premie og takk for innsatsen.

digi.nos underholdningsavdeling har ikke avgjort om det blir en gjentagelse til neste år.

Til toppen