BEDRIFTSTEKNOLOGI

ElTele i tospann med France Telecom

Telia møter konkurranse om å bli nummer to på telemarkedet i Norge. Nå kaster ElTele-gruppen seg inn i konkurransen med en strategisk allianse med France Telecom.

Frode Eriksen
2. sep. 1997 - 13:25

France Telecom har lenge holdt seg til en strategi om å bli nest størst på en rekke europeiske markeder, og tar nå steget fullt ut i Norge.

Markedssjef i ElTele, John Kolsvik, sier til digi.no at det var ElTele som valgte seg strategisk partner.

- Vi ønsket å få inn flere verdiøkende tjenester og valgte France Telecom som partner mot eierandeler.

Kolsvik sier at selskapet vil bli en av de største eierne i ElTele-gruppen, uten at detaljene er klare.

Ambisjonene til den nye alliansen er å bli nest størst på telemarkedet i Norge. Alliansen vil bygge på ElTeles strategi om utbygging og kontroll av lokal fiberbasert infrastruktur, bredbåndtjenester og regional organisasjonsstruktur. Dette skal ifølge pressemelding bidra til et betydelig antall arbeidsplasser i de ulike regionene ElTele i dag er representert.

ElTele er i dag representert i fire regioner og to nye er underveis. Det nye samarbeidet vil være operativt fra nyttår, noe som vil vises i nye tjenester, som blant annet internasjonal telefoni.

ElTelesamarbeidet ble etablert i fjor og sammenslutningen omsatte teletjenester første året for 175 millioner kroner uten tap. Organisasjonen teller vel 200 ansatte.

Kolsvik sier at med den infrastrukturen ElTele har i dag, så vil en i løpet av 1998 også etablere seg på markedet for taletelefoni både i privat- og bedriftsmarkedet. ElTele leverer allerede i dag teletjenester til flere hundre bedriftskunder. ElTeles regioner dekker 80 prosent av landets befolkning.

Samarbeidspartneren France Telecom er en av gigantene i verdens telekombransje med en omsetning på oppunder 200 milliarder kroner og 165.000 ansatte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.