Ementor får svensk avtale

Ementor har signert en rammeavtale med Teracom, som er en nettoperatør for bredbåndsnett, vedrørende leveranse av utstyr til Teracoms fylkesvise bredbåndssatsning. Avtalen gjelder fra mai 2004 til 2009 og har en forventet verdi på ca 40 millioner kroner. Avtalens første ordre har en verdi på ca 6 millioner svenske kroner, skriver selskapet i en børsmelding.

Ementor skal levere transportnett og support til den optiske infrastrukturen i den riksdekkende satsningen som Teracom nå gjennomfører. Først og fremst gjelder dette xWDM-utstyr fra Lumentis som fordeler kapasitet i fibrene via bølgelengdemultipleksing (laser). Teracomkonsernet har ca 640 ansatte og konsernets totale omsetning er på ca SEK 1,5 milliarder.

"Ementor er fra før en av våre leverandører, og vi i Teracom ser frem til å utvide samarbeidet ytterligere. xWDM er en viktig komponent for at Teracom skal kunne tilby konkurransedyktige løsninger til kommunenes bredbåndssatsning både teknisk og prismessig," sier Richard Rebhan, seksjonssjef i Teracom.

Ementor skal levere nettet i Jämtland, Värmland, Dalarna, Sörmland og Kungsbacka med start allerede i juni. Avtalen ble vunnet i hard konkurranse med flere store etablerte konkurrenter.

"Vi er fornøyde med å kunne levere en løsning som dekker Teracoms behov og ser en stor fordel i det å kunne samarbeide med en ledende IT-løsningsleverandør som Ementor," sier Pär Johanson, salgssjef i Lumentis.

"Med denne avtalen styrker Ementor sin tillit hos Teracom ytterlige, samtidig som vi øker vår tilstedeværelse på bredbåndsmarkedet," sier Johan Rittner, administrerende direktør Ementor i Sverige.

Til toppen