KARRIERE

Ementor fortsetter SAP-jakten

Ementor tapte Helse-Sør , men fortsetter likevel å jakte på flere SAP-eksperter.

digi.no omtalte i forrige måned IT-bransjens jakt etter nye SAP-konsulenter.

Accenture, Bouvet, Capgemini, IBM, R5, Spring og SAP har gått sammen som kolleger og konkurrenter og laget attraktive rekrutteringsplaner for 100 nye SAP-eksperter. Et av lokkemidlene er SAP-kurs i India.

IT-bransjen anslår at behovet har økt fra 350 til 450 SAP-konsulenter.

    Les også:

Stor var derfor overraskelsen da Ementor alene gikk ut med en helsides annonseside og søkte etter totalt 50 SAP-konsulenter.

30 av disse skulle være SAP-trainees, og gjennomføre et program over ni til tolv måneders med intensiv utdannelse.

I tillegg ville Ementor ha 20 erfarne SAP-konsulenter, primært fagkonsulenter og prosjektledere som «behersker SAP og inngir tillit».

Å rekruttere disse konsulentene fra allerede svært godt lønnede stillinger hos finansielt stabile konkurrenter kan bli dyrt for et selskap som sliter med blodrøde tall, rykter om oppkjøp og store kutt.

Men et annet tungtveiende faresignal er at Helse Sør for noen uker siden skrinla SAP-kontrakten. Det var nettopp denne kontrakten Ementor høyst sannsynlig hadde i tankene med storrekrutteringen av nye SAP-konsulenter.

Ementor har brukt seks måneder på å forhandle med Helse Sør. Kontrakten skulle skape et økonomi- og logistikksystem for 24 sykehus med til sammen 25.000 ansatte og 15 milliarder kroner i årlig omsetning.

Ifølge rykter skulle kontrakten være på 50 til 60 millioner kroner.

Riktignok har Ementor signert avtale med Forlagsentralen og Gyldendal på SAP bransjeløsning, men dette rommer neppe jobb til 50 SAP-konsulenter.

Kommunikasjonssjef Karine Mathiesen i Ementor hevder likevel at selskapet ikke har senket ambisjonsnivået, og viser til mange ikke-navngitte SAP-prosjekter i Danmark.

– Vi har fått inn 400 søkere og vil ansette mellom 15 til 20 trainees. Noen er allerede på plass, sier hun til digi.no.

Ementor skal også ha 10 erfarne SAP-konsulenter.

Traineene vil etter all sannsynlighet gjennomgå et generelt trainee-program som kjøres i regi av IKT-Norge. Her er nemlig Ementor en av flere IT-selskaper som skal utdanne traineer.

IKT-traineene deltar fra september 2005 til mai 2006 i et 10 dagers program fordelt på seks samlinger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.