En av de beste Android-mobilene får Windows

HTC bekrefter ny toppmodell.

En av de beste Android-mobilene får Windows
Endelig får Windows Phone-entusiaster flere toppmodeller å velge mellom. Bilde: HTC

HTC One M8, lansert i mars i år, blir av mange ansett som en av de beste Android-mobilene på markedet. Den har blant annet gjort seg bemerket med sin svært solide konstruksjon og kvalitetsfølelse.

Nå har HTC bekreftet at den samme smartmobilen kommer i Windows Phone 8.1-versjon.

Den siste tiden er det kun Microsoft-eide Nokia som har kommet med Windows Phone-mobiler av betydning, selv om både HTC, Samsung, Huawei og flere har tidligere lansert profilerte telefoner med operativsystemet.

Bilde: HTC

One M8 med Windows er helt identisk med Android-versjonen: Utseendet og utformingen er helt lik, og spesifikasjonene er de samme. Den har en Qualcomm Snapdragon 801-prosessor, 2 GB med RAM, en 5 tommers skjerm med 1080p-oppløsning, pluss det samme kamerasystemet, med et 4 megapiksels kamera med en egen dybdesensor på baksiden. Den støtter også minnekort, noe Nokias ferskeste toppmodell, Lumia 930, ikke gjør.

Den kjører selvsagt den nyeste versjonen av Windows Phone 8.1, med den siste oppdateringer som blant annet inkluderer støtte for mapper.

M8 har også noen unike funksjoner, som dobbeltrykk på skjermen for å vekke telefonen, pluss en håndfull med egne HTC-applikasjoner utviklet spesielt for denne modellen.

Per i dag er One M8 med Windows kun tilgjengelig i USA med Verizon. Lanseringen kan imidlertid være et tegn på at flere produsenter ønsker å lansere toppmodeller med operativsystemet, noe som garantert er hyggelig for Microsoft.

    Les også: