LEDERKABALEN

En av Microsofts aller mektigste takker for seg

Microsoft kommer ikke til å ansette en ny COO etter Kevin Turner (bildet).
Microsoft kommer ikke til å ansette en ny COO etter Kevin Turner (bildet). Bilde: Microsoft
8. juli 2016 - 11:50

Viseadministrerende direktør (chief operating officer) og høyre hånd for Microsofts toppsjef har sagt opp etter 11 år i stillingen.

I løpet av denne perioden har årsomsetningen til Microsoft økt fra 37 til 93 milliarder dollar. Det skal Turner har deler av æren for, som den som bygget opp salgsorganisasjonen.

Kevin Turner kom om bord i 2005, etter nesten tjue år hos Wal-Mart. Turner ble nevnt som potensiell arveprins etter Steve Ballmer, men den posisjonen gikk som kjent til teknologen Satya Nadella. Turner er økonom av utdannelse.

Omstridt

Internt skal Turner ha vært en polariserende leder. Han var høyt skattet i deler av organisasjonen, men er samtidig mannen som i sin tid innførte et omstridt system for prestasjonsevaluering av de ansatte.

Såkalt «stack ranking» eller «scorecarding» har av kritikere blitt beskrevet som en destruktiv ordning og rene giften for arbeidsmiljøet i selskapet.

Blir ikke erstattet

I et brev Microsofts toppsjef sendte til de ansatte i går, gir Nadella den avtroppende nestsjefen de beste skussmål. Han bygget opp salgskanalen og bidro sterkt til å mer enn doble inntjeningen.

– Jeg har lært mye av Kevin de siste årene og ønsker ham det beste for fremtiden når han forlater oss etter å ha takket ja til stillingen som administrerende direktør i Citadel Securities, skriver Nadella.

Kevin Turner blir nå toppsjef i det internasjonale meglerhuset.

Nadella gjør det samtidig klart at Turner ikke blir erstattet. I stedet skal ansvaret han hadde fordeles på fem andre direktører i konsernledelsen.

I så måte kan en kanskje konkludere med at Satya ytterligere styrker sin posisjon som selskapets ubestridte leder.

Det kan være verdt å nevne at Microsoft før Turner hadde greid seg uten COO i tre år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.