RESULTATERFINANS

En halv million mennesker liker seg.selv@etternavn.com

Det norske selskapet NamePlanet har investert enorme mengder penger i å registrere folks etternavn som Internettadresser. En halv million mennesker synes det var en god idé.

11. aug. 2000 - 16:18

Selskapet NamePlanet har registrert etternavnene til rundt en milliard mennesker over hele verden. Tjenesten lar folk opprette e-postkonto over lesten fornavn@etternavn.com, med forskjellige toppdomener etter hva som var ledig da selskapet begynte sin registrering i fjor høst.

Nå har selskapet 500.000 brukere, et tall de passerte onsdag denne uken.

- Det har jo vært et ganske turbulent marked for selskaper i Internettbransjen i det siste, men vi har hatt en ganske jevn og stabil vekst. En undersøkelse vi nylig gjennomførte viser at NamePlanet er på tredjeplass på merkevarekjennskap og bruk, sier Tor Albert Ersdal i NamePlanet til digi.no.

Les:
250.000 har sin.utrolig.personlige@adresse.no
Nameplanet lappet sikkerhetshull
Sekssifret for navneplaneten etter fem uker
NamePlanet: 10.000 brukere etter en dag
Bli personlig med NamePlanet

Undersøkelsen ble gjennomført via et pop-up spørreskjema på Nettavisens sider, og den viser at NamePlanet kommer på tredjeplass med sine 8,3 prosent, bak Yahoo!, med Hotmail på førsteplass med 34 prosent.


Ersdal innrømmer at undersøkelsen ikke er representativ i forhold til utvalg og representasjon, men mener likevel at de mer enn 1000 som svarte, av dem rundt 80 prosent menn viser at selskapet har god merkevaregjenkjenning hos nettsurferne.

Han vil ikke ut med hvor mye det har kostet å registrere så mange domenenavn, men innrømmer at det har kostet.

- Vi registrerer fortsatt mange navn, men vi tar det i runder på grunn av de administrative kostnadene det medfører. Vi har brukt mye på registreringen, men ikke fullt så mye på markedsføring, sier Ersdal.

Han mener mye av rekrutteringen skjer fra person til person, og at brukertallene beviser at selskapet har levert en tjeneste som folk er fonøyd med.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.