En krone per hundrings er svindel

En krone av hver hundrelapp som brukes på Internett, er involvert i svindel. Én av 20 nettkunder har opplevd kredittkortsvindel.

Nettsvindel utgjør 19 ganger så mye svindel som annen svindel. Det er konklusjonen på en rapport fra analyseselskapet Gartner, som har kartlagt mengden kredittkortsvindel på nettet i forhold til mengden tilsvarende svindel utenfor Internett.

Det viser seg at mer enn fem prosent av forbrukere som handler på nettet, var blitt utsatt for svindel, melder NewsBytes. Nettskurkene kom seg unna med nærmere 7 milliarder kroner, noe som tilsvarer 1,14 prosent av alle nettransaksjoner.


Av 1000 voksne nettbrukere ble 5,2 prosent utsatt for svindel og 1,9 prosent hadde blitt utsatt for identitetstyveri - at noen utga seg for å være dem.

Den gode nyheten er at både forbrukere og kredittkortselskaper skjerper sikkerheten sin for å unngå slik svindel. Kredittkortselskapene har etter hvert skjønt at ethvert sikkerhetssystem må være brukervennlig, og dette har også gjort forbrukerne mer villige til å teste netthandel.

Analytikerne mener også kredittkortselskapene bør senke sine avgifter for at e-handel skal ta seg opp.

Til toppen