BEDRIFTSTEKNOLOGI

En ny måte å dele bokmerker på

Opera med ny versjon.

Det er nå mulig å dele bokmerkesamlingen med få klikk.
Det er nå mulig å dele bokmerkesamlingen med få klikk. Bilde: Opera/skjermbilde
3. des. 2014 - 11:22

Selv om Opera virker til å ha mer og mer fokus på mobile nettlesere, har de ikke glemt det tradisjonelle skrivebordet. Det er ikke så lenge siden Opera 25 introduserte den elegante og visuelle bokmerke-oversikten, og i dag rulles det ut versjon 26, med enda flere forbedringer til bokmerker.

Den viktigste nyheten er muligheten til å dele bokmerkene.

På bokmerkeoversikten finnes det nå en deleknapp, og via denne kan man sende over en utvalgt bokmerkesamling. Bokmerkene samles inn i egendefinerte mapper, slik at man kan velge å dele akkurat den mappen man vil.

Man får en dele-lenke, som da kan sendes til en venn. Mottakeren trenger heller ikke å ha Opera installert, man får opp bokmerkesamlingen i andre nettlesere også.

Det er en praktisk løsning: Som Opera selv påpeker, ville man dele hotellforslag med en venn over et chatteprogram, måtte man gjerne sende flere separate lenker, noe om raskt kunne blitt forvirrende. Den nye delefunksjonen gjør at man bare trenger én lenke til denslags.

Det er flere forbedringer i Opera 26: En stabil Linux-versjon er nå tilgjengelig og det betyr at Linux-brukerne får de samme funksjonene til samme tid som Windows og Mac. Mac-versjonen er for øvrig også oppdatert til å passe bedre visuelt med den nyeste OS X-versjonen, Yosemite.

Det er oppsiktsvekkende mange Opera-brukere som fortsatt sverger til versjon 12 av nettleseren. Det blir spennende å se om de nye versjonene vil friste dem til å oppgradere. Mer info finnes her.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.