BEDRIFTSTEKNOLOGI

Enda bedre videosamtaler i Firefox

Ny versjon ute i dag.

Videochaten i Firefox er nå mer fleksibel, og det loves ytterligere forbedringer.
Videochaten i Firefox er nå mer fleksibel, og det loves ytterligere forbedringer. Bilde: Mozilla
14. jan. 2015 - 09:20

Tjenester som muliggjør videochat direkte i nettleseren, uten at man må laste ned og installere noe form for tilleggsprogramvare, blir stadig mer utbredt.

I desember rullet Firefox ut endelig sin Hello-løsning for alle brukere. Det er en innebygd klient for både tale og video, basert på WebRTC-standarden, og krever ingen kontoer eller spesialtilpasset programvare, bare en nettleser som støtter protokollen (i hovedsak Chrome, Opera og Firefox)

Nå har Mozilla sluppet Firefox versjon 35 som setter videosamtalene ytterligere i fokus.

Det er enda enklere å starte Hello: Man trykker på ikonet i menyen og får opp bilde av seg selv som er synlig frem til personen man har invitert blir med i samtalen. Mens man venter kan man gjøre andre ting på nettleseren og det kommer en varsling når samtalepartneren dukker opp.

Hvert samtalevindu har en egen adresse, slik at man kan kalle de forskjellige samtalene forskjellige navn og bytte fritt mellom dem om man ønsker. Igjen, ingenting av dette krever noe konto eller pålogging. Alle samtalerommene kan lagres, slik at de kan åpnes opp igjen når som helst.

Mozilla nevner også visse fremtidsplaner for tjenesten, som deling av skjermen og samarbeidsmuligheter.

Andre nyheter i Firefox 35 er bredere tilgang til Firefox Marketplace for apper, innebygd støtte for H264 (MP4) i Mac OS X Snow Leopard eller nyere, og en rekke mindre fikser og nyheter. En ny versjon av Firefox for Android er også tilgjengelig, med blant annet integrasjon med Androids nedlastningsoversikt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.