Enda bedre virtualisering med VMWare

Ny versjon av flaggskip-suite.

Enda bedre virtualisering med VMWare
Den nye versjonen av Horizon 6 støtter blant annet rik 3D-grafikk i samarbeid med Nvidia. Bilde: VMWare

VMWare kunngjorde denne uken en ny versjon av sin suite for klientvirtualisering, kalt Horizon 6. 

Horizon 6 ble opprinnelig lansert i fjor sommer, og introduserte mange etterlengtede forbedringer. Det innebar alt fra bedre ytelse, bedre båndbredde-forbruk til enklere oppsett og enklere monitoring av virtuelle arbeidsflater. 

Nå kommer selskapet med en oppdatert versjon av Horizon 6, som naturligvis skal gjøre det enda enklere for bedrifter å gi sine ansatte og partnere fjerntilgang til applikasjoner og systemer. 

Nye Horizon 6, som skal gjøres tilgjengelig denne uken, forbedrer ytterligere på mulighetene som ble introdusert i den forrige utgaven. 

Det er blant annet snakk om mye bedre applikasjonsstøtte, som blant annet gir tilgang til filer gjennom publiserte applikasjoner og virtuelle skrivebord.

De viktigste nyhetene i nye Horizon 6.
De viktigste nyhetene i nye Horizon 6. Bilde: VMWare
 

Det kommer også støtte for såkalte RDSH-funksjoner, blant annet skanne- og bilde-enheter fra RDSH-skrivebord og applikasjoner og tilgang til USB-minnepinner.

Virtualisert 3D

Det kanskje mest interessante for krevende brukere er samarbeidet mellom VMWare og grafikkbrikke-produsenten Nvidia, som gir støtte for rik 3D-grafikk i Horizon 6. Programvaren er nå integrert med Nvidias Grid-tjeneste, som leverer grafikk via virtuelle skrivebord. Kort fortalt betyr det at designere, arkitekter, ingeniører og andre som krever tung 3D-ytelse vil kunne jobbe virtuelt uten at det går på bekostning av grafikk-mulighetene. 

Horizon 6 blir nå også tettere integrert med selskapets andre produkter, blant annet NSX, vSphere og Virtual SAN 6, noe som skal forbedre datasenter-operasjoner. 

Nå kommer det også bedre støtte for Chromebooks, med to måter å kjøre applikasjoner på, enten via HTML5-nettleser eller via en lettvekter Chrome-klient. 

Linux-brukere (Ubuntu og Red Hat) får tilgang til virtuelle skrivebord som kjører Windows- og Linux-applikasjoner. Dette er likevel bare en teknisk sniktitt, og den generelle tilgangen til Horizon 6 på Linux er fortsatt uavklar.

Mer om den nye versjonen av Horizon 6 kan leses her.