Enda en dobling av kapasitet på flashminne

Samsungs nyeste teknologi vil gi minnekort til kamera og mobil på 128 GB.

Enda en dobling av kapasitet på flashminne

Samsungs nyeste teknologi vil gi minnekort til kamera og mobil på 128 GB.

En trend i IT-industrien er at man aldri kan få for mye lagringsplass. Derfor forskes det stadig på å skaffe til veie lagringsløsninger som rommer mer enn tidligere, gjerne til en tilsvarende eller lavere pris.

Samsung skriver i en pressemelding denne uken at den maksimale lagringskapasiteten til flashminne-brikker nå er blitt doblet for syvende år på rad, siden 1 gigabit NAND-brikkene basert på 100 nanometers prosessteknologi ble utviklet i 2001.

    Les også:

Nå har selskapet utviklet en 64 gigabit NAND-brikke av typen MLC (Multi Level Cell) som er basert på 30 nanometers prosessteknologi. Ved å kombinere inntil 16 slike brikker, vil man kunne lage minnekort som rommer 128 gigabytes. Disse kan selges separat til for eksempel kameraer, eller integreres i alt fra multimediespillere til SSD-er (Solid State Drive) og hybride harddisker.

For å oppnå dette, har Samsung tatt i bruk en ny produksjonsprosess som kalles SaDPT (self-aligned double patterning technology). Teknologien skal fjerne en kritisk flaskehals knyttet til utformingen av 30 nm-kretser og mindre, ved i større grad å benytte tradisjonelle fotolitografiteknikker i produksjonsprosessen. Dette ventes å gjøre neste generasjons design i nanometer-skalaen mer kosteffektive, ved at det konvensjonelle utstyret kan benyttes.

Samsung forventer å kunne tilby de nye flashminnebrikkene kommersielt i løpet av 2009.

Til toppen